Buzz

#boycottHamilton ή πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του

στα 10

Η επεισοδιακή έξοδος του προσεχώς Αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στο θέατρο σηματοδοτεί μια χώρα σε απόλυτο χάσμα... αξιών.

#boycottHamilton ή πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του

Η επίσκεψη του Μάικλ Πενς, του μελλοντικού Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο θέατρο Richard Rodgers του Μπρόντγουεϊ, όπου παίζεται η τεράστια επιτυχία «Hamilton», το μιούζικαλ του Λιν-Μάνουελ Μιράντα για την ιστορία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός εκ των ιδρυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υπήρξε επεισοδιακή.

Mike Pence 607

Ο Πενς γιουχαίστηκε από το κοινό, με αποτέλεσμα η παράσταση να διακοπεί αρκετές φορές, ενώ στο τέλος της ο Βίκτορ Ντίξον, ένας ηθοποιός από το πολυπολιτισμικό καστ του «Hamilton» απηύθηνε ένα προσωπικό μήνυμα προς τον Μάικ Πενς, επισημαίνοντας στην πραγματικότητα τις ρατσιστικές απόψεις που επικράτησαν στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος για την πυρηνική του επίθεση στο νέο επεισόδιο του «South Park»


Ο Λιν-Μάνουελ Μιράντα σημείωσε πόσο περήφανος νιώθει για το καστ του δικού του μιούζικαλ:


Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε άμεσα, με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει, ζητώντας από το καστ του «Hamilton» να απολογηθεί σε έναν πολύ καλό άνθρωπο, όπως αποκαλεί τον μελλοντικό Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς:



Στα tweets του Τραμπ απάντησε ο Βίκτορ Ντίξον, δηλώνοντας το αυτονόητο:


Στη συνέχεια, υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ οργάνωσαν μια κίνηση μέσω κοινωνικών δικτύων για μποϋκοτάρισμα του μιούζικαλ, πράγμα που φυσικά προκάλεσε την αντίδραση πολλών διασήμων αλλά και που τελικά έπεσε στο κενό αφού το «Hamilton» είναι sold-out για όλες του τις παραστάσεις:


O αυτοαποκαλούμενος «Χριστιανός, συντηρητικός και Ρεπουμπλικάνος, με αυτή τη σειρά», Μάικ Πενς υπήρξε τα τελευταία 20 χρόνια πολέμιος των ομόφυλων γάμων, των δικαιωμάτων των transgender ατόμων και όλων των διεκδικήσεων της LGBT κοινότητας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο ιδιος ο Μάικ Πενς δεν προσβλήθηκε από τα γεγονότα εντός του θέατρου, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πάθη:


Σε συνέντευξή του λίγες μέρες μετά το γεγονός - ο θόρυβος του οποίου δεν δείχνει να περνάει, ο Λιν - Μάνουελ Μιράντα δήλωσε το προφανές «Πραγματικά πιστεύω πως το θέατρο είναι ένα από τα τελευταία μέρη στον κόσμο όπου όλοι πρέπει να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τον Τραμπ, συμπεριλαμβάνει και τον Πενς». Δείτε το βίντεο ολόκληρο παρακάτω:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: