Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Κουτί» της Κατερίνας Γιαννακοπούλου στο Short Film Corner των Καννών

στα 10

Ακόμη μια ελληνική ταινία συμμετέχει στο επαγγελματικό τμήμα για τις ταινίες μικρού μήκους του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Το «Κουτί» της  Κατερίνας Γιαννακοπούλου στο Short Film Corner των Καννών

Ένας άνδρας με χόμπι τη ξυλουργική, μια γυναίκα έγκυος στο πρώτο της παιδί, και η Κ. ζουν στο ίδιο σπίτι. Μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Οχι όμως και το ίδιο κρεβάτι. Η Κ. ζει σε ένα κουτί κάτω απ’ το διπλό κρεβάτι του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την σκηνοθέτη του «Κουτί» το φιλμ μιλά για το «πως κάτω από την πίεση του να είσαι μέρος ενός συστήματος μερικές φορές κάνουμε παράλογες επιλογές» κι εξετάζει «ζητήματα ηθικής, ελευθερίας και σεβασμού που προκύπτουν στον φαύλο κύκλο του οποίου συχνά αποτελούμε μέρος».

Το «Κουτί» είναι η πρώτη μικρού μήκους της Κατερίνας Γιαννακοπούλου η οποία έχει εγκατέλειψε τις σπουδές αρχιτεκτονικής για το σινεμά κι έχει συμμετάσχει ανάμεσα σε άλλα φεστιβάλ και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Στο «Κουτί» το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις των συντελεστών είναι «βασισμένο σε αληθινά γεγονότα» πρωταγωνιστούν οι Ζουλή Λεφέβρ, Αλέξανδρος Παπαιωάννου, και Χριστίνα Μανώλη.

Το Short film Corner ιδρύθηκε το 2011 από το φεστιβάλ των Καννών, σαν ένα παράλληλο επαγγελματικό τμήμα στα πλαίσια του, θέλοντας να δώσει ένα βήμα στους δημιουργούς των ταινιών μικρού μήκους να προβάλλουν την δουλειά τους και να συναντηθούν με παραγωγούς, αγοραστές, διανομείς και φεστιβάλ

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.

1

Δείτε το teaser trailer της ταινίας, διαβάστε περισσότερα για το «Κουτί» στην σελίδα του στο Facebook και διαβάστε για τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στο Short Film Corner «Free Camping», «Το Αγνωστο Π», «Ο Ηλιος κι ο Βοριάς», «Memory Reloaded», «Το Δείπνο».