Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Δείπνο» του Δημήτρη Αργυρίου στο Short Film Corner των Καννών

στα 10

Ακόμη μια ελληνική ταινία συμμετέχει στο επαγγελματικό τμήμα για τις ταινίες μικρού μήκους του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Το «Δείπνο» του Δημήτρη Αργυρίου στο Short Film Corner των Καννών

Eνα ζευγάρι που φαινομενικά τα έχει όλα, δειπνεί σε ένα εστιατόριο πολυτελείας. Κατά την διάρκεια του, ο άντρας ανακοινώνει στην γυναίκα του πως θέλει κάποιες αλλαγές στην ζωή του...μήπως όμως, είναι αργά για αλλαγές;

Αυτή είναι η ιστορία της μικρού μήκους του Δημήτρη Αργυρίου με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Θεοδώρα Τζήμου που μετά από την επίσημη συμμετοχή της στο διαγωνιστικό του φεαστιβάλ της Δράμας και σε μια σειρά άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, βρίσκεται και στην επιλογή του Short Film Corner των Καννών.

Το Short film Corner ιδρύθηκε το 2011 από το φεστιβάλ των Καννών, σαν ένα παράλληλο επαγγελματικό τμήμα στα πλαίσια του, θέλοντας να δώσει ένα βήμα στους δημιουργούς των ταινιών μικρού μήκους να προβάλλουν την δουλειά τους και να συναντηθούν με παραγωγούς, αγοραστές, διανομείς και φεστιβάλ

Ο Δημήτρης Αργυρίου, μιλώντας για το «Δείπνο» έλεγε με αφορμή την προβολή του στο φεστιβάλ της Δράμας: «Ηθελα να κάνω μία ταινία που να μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, για καταστάσεις που προσπαθούμε να αλλάξουμε, αλλά χωρίς να καταλαβαίνουμε πως στην ουσία πρέπει να αλλάξουμε εμείς η ίδιοι. Η ταινία είναι ένα στιγμιότυπο από τη ζωή 2 ανθρώπων που κρύβει όμως αλήθειες και συμπεριφορές πολλών χρόνων. Για μένα κρύβει και ένα αλληγορικό μήνυμα που αφορά την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα για το «Δείπνο» και τον σκηνοθέτη του και μάθετε για τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στο Short Film Corner «Free Camping», «Το Αγνωστο Π», «Ο Ηλιος κι ο Βοριάς», «Memory Reloaded».