Buzz

Ο «Hλιος κι ο Βοριάς» στο Short Film Corner των Καννών

στα 10

Πληθαίνουν οι ελληνικές συμμετοχές στο φετινό Short Film Corner του 67ου Φεστιβάλ Καννών, της πλατφόρμας που κάθε χρόνο παρουσιάζει μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο. Αναμέσά τους και ο «Ηλιος κι ο Βοριάς» του Θανάση Νεοφώτιστου.

Ο «Hλιος κι ο Βοριάς» στο Short Film Corner των Καννών

Μια γυναίκα περπατάει ξέγνοιαστη στον αγρό, μαζεύοντας λουλούδια και ανεμόμυλους, ανυποψίαστη γι' αυτό που θα της συμβεί όταν ο Ηλιος κι ο Βοριάς ερίσουν για το ποιος είναι δυνατότερος! Κι οι δύο θα προσπαθήσουν να τη γδύσουν. Ο καθένας χρησιμοποιεί τα πιο δυνατά του όπλα. Ποιος θα βγει νικητής;

Eνα παραμύθι εμπνευσμένο από το Μύθο του Αισώπου «Ο Hλιος κι ο Βοριάς» με την ποίηση του Γεώργιου Δροσίνη, είναι η ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου που έκανε την πρεμιέρα της στο 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και ετοιμάζεται τώρα για να ταξιδέψει μέχρι το Short Film Corner των Καννών, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ως μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Aviff Art Film Festival των Καννών, μια εναλλακτική αγορά ταινιών μικρού μήκους και video art απ' όλον τον κόσμο.

2

Ο «Ηλιος κι ο Βοριάς» προέκυψε, όπως είχε δηλώσει στο Flix o Θανάσης Νεοφώτιστος: «Βασικά στην διαδικασία αναζήτησης θέματος γι' αυτή την ταινία, που έγινε στα πλαίσια της σχολής μου και διαβάζοντας διάφορα κείμενα (όπως Αστερίξ, κόμιξ και κουτιά δημητριακών), ανέτρεξα και στην ελληνική μυθολογία, που ούτως η άλλως πάντα με γοήτευε και επιπλέον έχει ένα βασικό κοινό στοιχείο με τις ταινίες μικρού μήκους, που είναι η οικονομία της αφήγησης. Τώρα, ο συγκεκριμένος μύθος με γοήτευσε με τη μεγάλη του εικονοπλαστική δύναμη, η οποία μου επέτρεψε να κάνω κάτι που εγώ είδα ως άσκηση ύφους.»

Μάθετε περισσότερα για τον Θανάση Νεοφώτιστο και δείτε προηγούμενες ταινίες του μικρού μήκους στο επίσημο site του., ενώ περισσότερα για το «Ο Ηλιος κι ο Βοριάς» μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.