Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Αγνωστο π» στο Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Ταινία χορού, σκηνοθετημένη από την Ισμήνη Δασκαρόλη, το «Αγνωστο π» επιλέχθηκε για να συμμετάσχει Short Film Corner, το επαγγελματικό τμήμα για τις ταινίες μικρού μήκους του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Το «Αγνωστο π» στο Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών

Το Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών ιδρύθηκε το 2011 για να δώσει ένα βήμα στους δημιουργούς των ταινιών μικρού μήκους να προβάλλουν τη δουλειά τους και να συναντηθούν με παραγωγούς, αγοραστές, διανομείς και Φεστιβάλ. Το επίσημο πρόγραμμα των ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ προβάλλεται στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, όμως και οι (πολλές περισσότερες) ταινίες που συμμετέχουν στο Short Film Corner επιλέγονται από μια επιτροπή μέσα από μια πληθώρα συμμετοχών. Φέτος, ανάμεσα στις μικρού μήκους του Short Film Corner, δίπλα στο «Free Camping» της Βάγιας Δανιηλίδου και του Κωνσταντίνου Τοπάλη και στο «Memory Reloaded» της Δέσποινας Χαραλάμπους και του Πάνου Παππά, συναντάμε μια ταινία που φέρνει το χορό στο σινεμά, το «Αγνωστο π» της Ισμήνης Δασκαρόλη.

Η ταινία χωρίζεται σε πέντε μέρη: Γένεση, Γνώση, Παράδοση, Φόρος και Αναγνώριση. Αντικείμενό της είναι η σύγκρουση μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος, διατυπωμένη μέσα από την πορεία μίας γυναίκας - σύμβολο της ιστορικής ιδιότητας του διαχρονικού ανθρώπου, από τη γέννησή του, την εξέλιξή του και τελικά τη ρήξη του με τον άνθρωπο του παρόντος. Στο «Αγνωστο π», σε σκηνοθεσία της Ισμήνης Δασκαρόλη, συμμετέχουν οι Καρμέλα Νάκιου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Μαρία Στεφάνου, Ευτυχία Στεφάνου, Παναγιώτης Καλαντίδης, Νίκος Βόσσος, Φίλιππος Πάκος και Ιωάννης Αδαμίδης.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ για το «Αγνωστο π» κι επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

Διαβάστε ό,τι πρέπει να ξέρετε για το επερχόμενο 67ο Φεστιβάλ Καννών

unknownposter