Φεστιβάλ / Βραβεία

Μια ελληνική sci-fi ταινία στις Κάννες

στα 10

Το «Memory Reloaded» των Δέσποινας Χαραλάμπους και Πάνου Παππά συμμετέχει στο Short Film Corner, το επαγγελματικό τμήμα για τις ταινίες μικρού μήκους του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Μια ελληνική sci-fi ταινία στις Κάννες

Το Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών ιδρύθηκε το 2011 για να δώσει ένα βήμα στους δημιουργούς των ταινιών μικρού μήκους να προβάλλουν τη δουλειά τους και να συναντηθούν με παραγωγούς, αγοραστές, διανομείς και Φεστιβάλ. Το επίσημο πρόγραμμα των ταινιών μικρού μήκους του φεστιβάλ προβάλλεται στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, όμως και οι (πολλές περισσότερες) ταινίες που συμμετέχουν στο Short Film Corner επιλέγονται από μια επιτροπή μέσα από μια πληθώρα συμμετοχών. Φέτος, ανάμεσα στις μικρού μήκους του Short Film Corner, δίπλα στο «Free Camping» της Βάγιας Δανιηλίδου και του Κωνσταντίνου Τοπάλη, συναντάμε μια ακόμα ελληνική ταινία, το «Memory Reloaded» της Δέσποινας Χαραλάμπους και του Πάνου Παππά.

H 20λεπτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, διεισδύει στο θόλο των Παγκόσμιων Αρχείων, όπου όλη η ανθρώπινη γνώση αποθηκεύεται στη μνήμη των χαρισματικών ανθρώπων, υπαγορευόμενη από τον έναν στον άλλον και από γενιά σε γενιά. O Νίχμον ανυπομονεί να ξεχάσει, η Λάρα είναι πρόθυμη να θυμάται. Πώς μπορούν να μείνουν μαζί; Το «Memory Reloaded» τιμήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Δράμας με το βραβείο Σκηνικών & Κοστουμιών κι έχει συμμετάσχει στις Νύχτες Πρεμιέρας, στο SFF-rated Athens και στο Short Film Night του Festivart 2014. Για τη δημιουργία της ταινίας, η παραγωγή συγκέντρωσε στην Ελλάδα διακεκριμμένους δημιουργούς απ' όλον τον κόσμο, όπως τον Βέλγο σχεδιαστή Φρανσουά Σουιτέν, τον Αμερικανό δημιουργό οπτικών εφέ Αλεξ Φριντερίτσι και τους Βρετανούς ηθοποιούς Μάρτιν Μπέρμαν και Κέιτ Μάλιον.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Memory Reloaded», επισκεφθείτε το επίσημο website της ταινίας και διαβάστε περισσότερα για το φιλμ εδώ.

Διαβάστε ό,τι πρέπει να ξέρετε για το επερχόμενο 67ο Φεστιβάλ Καννών

MR Teaser from Despina Charalampous on Vimeo.

memoryposter