Buzz

«BlacKkKlansman»: Ο Σπάικ Λι έχει έτοιμη την αντιρατσιστική ταινία της χρονιάς

στα 10

Με πρωταγωνιστές τον (γιο του Ντενζέλ) Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον και τον Ανταμ Ντράιβερ, ο Σπάικ Λι ετοιμάζει το νέο σινε-κατηγορώ του.

«BlacKkKlansman»: Ο Σπάικ Λι έχει έτοιμη την αντιρατσιστική ταινία της χρονιάς

Στις 10 Αυγούστου, ένα χρόνο ακριβώς μετά τις περσινές φυλετικές συγκρούσεις στη Σάρλοτσβιλ, προγραμματίζεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες η νέα ταινία του Σπάικ Λι, κάνοντας σαφή την πολιτική της δήλωση, αλλά κι υποσχόμενη συναρπαστικό σινεμά από τον ορμητικό σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Είναι ο Σπάικ Λι έτοιμος για κάτι πιο... Marvel;

τζον ντέιβιντ γουάσινγκτον blacKkKlansman 607

Η ταινία λέγεται «BlacKkKlansman» και βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ρον Στόλγουερθ, του πρώτου Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν. Στη διάρκεια της δεκαετίας του '70, ο Στόλγουερθ και ο λευκός συνάδελφός του, Φλιπ Ζίμερμαν, εισχώρησαν στα ανώτατα στρώματα της ρατσιστικής οργάνωσης στο Κολοράντο Σπρινγκς κι ανέτρεψαν το σχέδιό της να πάρει την εξουσία της πόλης.

blackkklansman 607

Τον Στόλγουερθ θα υποδύεται στο «BlacKkKlansman» ο Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, γιος του Ντενζέλ κι εξίσου όμορφος, με συμμετοχές στην τηλεοπτική σειρά «Ballers» αλλά και στο NFL, ενώ τον Ζίμερμαν θα ενσαρκώσει ο Ανταμ Ντράιβερ. Στην ταινία παίζουν επίσης η Λόρα Χάριερ και ο Τόφερ Γκρέις, ενώ οι φήμες θέλουν η παραγωγός Focus (μαζί με τους Σον ΜακΚίτρικ και Ρέιμοντ Μάνσφιλντ του «Get Out» και τον ίδιο τον Τζόρνταν Πιλ ως παραγωγό), να ετοιμάζονται για επίσημη πρεμιέρα της ταινίας σε ένα μήνα στο Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: