Buzz

Ούτε αθώος, ούτε ένοχος. Η δίκη του Μπιλ Κόσμπι λήγει χωρίς ετυμηγορία, λόγω κακοδικίας

στα 10

Πέντε μέρες μετά την αδυναμία των ενόρκων να καταλήξουν σε μια απόφαση για την αθωότητα ή την ενοχή του Μπιλ Κόσμπι για τις κατηγορίες βιασμού της Αντρεα Κόνσταντ, η πολύκροτη δίκη του Μπιλ Κόσμπι λήγει λόγω κακοδικίας.

Ούτε αθώος, ούτε ένοχος. Η δίκη του Μπιλ Κόσμπι λήγει χωρίς ετυμηγορία, λόγω κακοδικίας

Εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τη συνεχή αδυναμία των ενόρκων να καταλήξουν σε ετυμηγορία για την αθωότητα και την ενοχή του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος δικάστηκε κατηγορούμενος τρεις φορές για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρεα Κόνσταντ, προπονήτριας εκείνη την εποχή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου Τεμπλ, όπου ο διάσημος ηθοποιός ήταν υποστηρικτής και μέλος του συμβουλίου των μετόχων.

Η Κόνσταντ, η οποία σήμερα εργάζεται ως θεραπεύτρια μασάζ στον Καναδά, είχε μηνύσει τον Μπιλ Κόσμπι για τρεις επιθέσεις το Δεκέμβριο του 2015, λίγες ημέρες πριν λήξει η προθεσμία των 12 χρόνων και αυτές παραγραφούν. Ηταν και η μόνη γυναίκα που κινήθηκε δικαστικά από το πλήθος των 60 περίπου γυναικών εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και υποστήριξαν πως υπήρξαν θύματα του Μπιλ Κόσμπι -

Διαβάστε αναλυτικα το χρονικό της σύλληψης του Μπιλ Κόσμπι

Bill Cosby 607

Bill Cosby 607

Η κακοδικία με την οποία έληξε τελικά η δίκη - χωρίς να υπάρξει ετυμηγορία των ενόρκων και με όλους (7 άντρες και 5 γυναίκες) να συμφωνούν πως έχουν φτάσει σε αδιέξοδο - ήρθε μετά από τις διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων πίσω στο 2004 όπως εκτέθηκαν από τις δύο πλευρές. Η πλευρά της Κόνσταντ επιβεβαίωσε την ομολογία του Κόσμπι ότι νάρκωσε τη νεαρή προπονήτρια που είχε πάει σπίτι του στην Πενσιλβάνια και τη βίασε, ενώ η πλευρά του Κόσμπι επιμένει ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού αποβλέπουν σε χρηματική εκμετάλλευση της περιουσίας του.

Η Γκλόρια Ολρεντ που έχει αναλάβει τις υποθέσεις και άλλων γυναικών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και βιάστηκαν από τον Μπιλ Κόσμπι δήλωσε πως θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα - ο Μπιλ Κόσμπι θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή μέχρι να ξαναοριστεί η δίκη: «Δεν πρέπει να υποτιμάμε ποτέ τη δύναμη της δημοσιότητας που τυφλώνει... Αλλά η δικαιοσύνη θα λάμψει... Είναι πολύ νωρίς για να το γιορτάζετε, κύριε Κόσμπι.»

Επίσης η Λίνα Ντάναμ σχολίασε αμέσως λέγοντας μερικά σωστά πράγματα για την κατάληξη της δίκης.

Bill Cosby 607

Διαβάστε ακόμη