Buzz

Ενταλμα σύλληψης του Μπιλ Κόσμπι

στα 10

Ενα σκάνδαλο που βράζει εδώ και 13 μήνες και είχε αποσιωπηθεί για 35 χρόνια. 50 γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Και πριν μία ώρα, ένα ένταλμα σύλληψης.

Ενταλμα σύλληψης του Μπιλ Κόσμπι

Το σκάνδαλο Μπιλ Κόσμπι απασχολεί εδώ και μήνες την κοινή γνώμη: ο πάλαι ποτέ «πατερούλης» κωμικός της μικρής μας οθόνης βρίσκεται να κατηγορείται στα 77 του χρόνια από 50 (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Οι κατηγορίες είναι κοινές (νάρκωνε γυναίκες με υπνωτικά χάπια μέσα σε ποτό και τις βίαζε) και οι ιστορίες των γυναικών πηγαίνουν πίσω στο 1969 και εκτείνονται 3.5 δεκαετίες.

Θυμηθείτε τις πρώτες αποκαλύψεις: Φάκελος Μπιλ Κόσμπι: το χρονικό ενός σκανδάλου

Πριν από λίγους μήνες, ήρθε στη δημοσιότητα έγγραφο που ανακάλυψε το Associated Press, όπου ο Κόσμπι παραδέχεται (κάποιες από) τις πράξεις του: τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσης του Κόσμπι στην υπόθεση της Αντρεα Κόνσταντ (2005), προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Temple University, η οποία πρώτη έκανε μήνυση στον ηθοποιό, υποστηρίζοντας ότι το 2004 την νάρκωσε και την κακοποίησε στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια. Η Κόνσταντ κι ο Κόσμπι προχώρησαν σε συμφωνία και οι όροι εξαγόρασαν τη σιωπή της. Για αυτό και όταν πριν από μήνες εμφανίστηκαν τόσες και τόσες γυναίκες-θύματα του κωμικού, εκείνη δεν μίλησε.

Θυμηθείτε το εξώφυλλο του New York Magazine: 35 γυναίκες κατηγορούν τον Μπιλ Κόσμπι για βιασμό και φωτογραφίζονται

Bill Cosby accusers New York mag 607

Να όμως που τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο Κόσμπι ομολογεί ότι «χρησιμοποιούσε το υπνωτικά Quaaludes και Benadryl για να ναρκώνει γυναίκες πριν το σεξ». Ομολόγησε ότι τους διέλυε 3 χάπια στο ποτό τους. Κι ότι το χρησιμοποίησε σε μία τουλάχιστον γυναίκα, αλλά «και άλλες».

Διαβάστε επίσης: Ομολογία Μπιλ Κόσμπι: νάρκωνε γυναίκες και τις βίαζε

Αυτή η ομολογία φαίνεται πως έκαψε τον Κόσμπι. Στο σημερινό δικαστήριο (το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα) ο υπερήλικας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση της Κόνσταντ και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο Κόσμπι δεν έκανε καμία δήλωση και πλήρωσε την εγγύηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε το καυστικό σκετς της Εϊμι Σούμερ για τον Μπιλ Κόσμπι: Η Εϊμι Σούμερ μάς εξηγεί γιατί δεν τολμάμε να κλείσουμε τον Μπιλ Κόσμπι φυλακή