Buzz

Η Κάθριν Μπίγκελοου αφήνει τη Μέση Ανατολή και στρέφεται στο εσωτερικό της Αμερικής

στα 10

Οι φυλετικές εξεγέρσεις στο Ντιτρόιτ το 1967 θα είναι το νέο αντικείμενο της Κάθριν Μπίγκελοου, με σενάριο που υπογράφει ξανά ο Μαρκ Μπόουλ.

Η Κάθριν Μπίγκελοου αφήνει τη Μέση Ανατολή και στρέφεται στο εσωτερικό της Αμερικής

Για την επόμενη (και μόνο) ταινία της, η Κάθριν Μπίγκελοου, πανέμορφη και δυναμική στα 65 χρόνια της, θ' απομακρυνθεί από την εμπόλεμη Μέση Ανατολή που την απασχολεί στις τελευταίες ταινίες της («Hurt Locker» και «Zero Dark Thirty») και θ' ασχοληθεί με τον αμερικανικό «εμφύλιο πόλεμο» ενάντια στο ρατσισμό, με βάση τις φυλετικές εξεγέρσεις στο Ντιτρόιτ το 1967. Παραγωγός της θα είναι και πάλι η Μέγκαν Ελισον της Annapurna, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Μαρκ Μπόουλ. Η τελευταία συνεργασία του Μπόουλ με την Μπίγκελοου, το «Zero Dark Thirty» του 2012, βρέθηκε υποψήφιο για 5 Οσκαρ.

Δείτε ακόμη: «Last Days». H Κάθριν Μπίγκελοου σκηνοθετεί ενα μικρού μήκους φιλμ για τους στενούς δεσμούς της τρομοκρατίας με τα ελεφαντόδοντα

untitled detroit project 607

Η ταινία προς το παρόν ονομάζεται «Untitled Detroit Project» και θα είναι η 10η ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου. Ο Μπόουλ κάνει ήδη εδώ κι ένα χρόνο έρευνα στο θέμα και το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι πως η ταινία θ' απεικονίζει τις πέντε στοιχειωμένες καλοκαιρινές μέρες του 1967 που βάφτηκαν με αίμα και μίσος στις φυλετικές εξεγέρσεις που βγήκαν εκτός ελέγχου στην αμερικανική πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ταινία προορίζεται να βγει στις αίθουσες το 2017, σηματοδοτώντας την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση.

Δείτε ακόμη: Το Saturday Night Live παίρνει θέση στο #OscarsSoWhite