Buzz

Το Saturday Night Live παίρνει θέση στο #OscarsSoWhite

στα 10

Με ένα καυστικό σκετς, το SNL σατίρισε την λευκή επιδερμίδα των Οσκαρ, αλλά και την υποκρισία με την οποία δεν παραδεχόμαστε το θέμα.

Το Saturday Night Live παίρνει θέση στο #OscarsSoWhite

Πάντα υπήρχαν αντιδράσεις. Αλλά φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου και στις τέσσερις οσκαρικές πεντάδες των ηθοποιών όλοι οι υποψήφιοι είναι λευκοί. Ναι, οι οσκαρικές υποψηφιότητες άνοιξαν ξανά τον ασκό του Αιόλου και θυμίζουν στη βιομηχανία το λευκό, σεξιστικό και ομοφοβικό πρόσωπο της Ακαδημίας. Η πίεση μάλιστα φάνηκε να βρίσκει στόχο και ανακοινώθηκαν αλλαγές που θα βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η βάση των μελών του οργανισμού, ώστε στο μέλλον να έχουμε δικαιότερη εκπροσώπηση όλων.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ακαδημία απολογείται για τις «λευκές» της οσκαρικές υποψηφιότητες

Τόσο διάσημοι (από τον Σπάικ Λι και τον Γουίλ Σμιθ, έως τον Μάικλ Κέιν και τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ που είχαν την ακριβώς αντίθετη γνώμη), όσο κι απλό κοινό σε twitter και facebook, πήραν θέση. Το hashtag #OscarsSoWhite έκανε για άλλη μία φορά την εμφάνισή του κι έγινε trending topic.

Διαβάστε επίσης: Είναι τα Οσκαρ τόσο (υπερβολικά) λευκά, σεξιστικά και στρέιτ, όσο τα κατηγορούν;

Ετσι κι ο θίασος του Saturday Night Live απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά: μ' ένα καυστικό σκετς (που δεν αναφέρεται στα Oscars, αλλά στα «Screen Guild Awards», κλείνοντας το μάτι) το SNL σατίρισε την λευκή επιδερμίδα των Οσκαρ, αλλά και την υποκρισία με την οποία δεν παραδεχόμαστε το θέμα.

Δείτε το:


Διαβάστε ακόμα: