Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Φεστιβάλ, φεστιβάλ, φεστιβάλ! Τορόντο και Βενετία ανακοίνωσαν το βαρύ πυροβολικό τους και το Comic-Con συσπείρωσε τα απανταχού geeks σε ένα συλλογικό wet dream. Εσείς πως περάσατε;

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αν εξαιρέσεις τις Κάννες που βρίσκονται σε μια δική τους κλάση, ένα τουλάχιστον κλικ από τα υπόλοιπα κινηματογραφικά φεστιβάλ, τότε ο Σεπτέμβρης είναι δίχως αμφιβολία ο πιο καυτός κινηματογραφικός μήνας της χρονιάς, με το φεστιβάλ της Βενετίας κι αυτό του Τορόντο να δίνουν το στίγμα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον επερχόμενο χειμώνα και την κούρσα των βραβείων που ετοιμάζεται να ξεκινήσει σε λίγο.

Ο χορός των ανακοινώσεων λοιπόν, ξεκίνησε με το Venice Days που φέτος για πρώτη χρονιά είναι διαγωνιστικό και προσφέρει ένα χρηματικό βραβείο, για να ακολουθήσει σε λίγες μέρες τόσο το διαγωνιστικό της Βενετίας, όσο και μια πρώτη ανακοίνωση τίτλων από το φεστιβάλ του Τορόντο.

Ανάμεσα στις ταινίες που ήδη ανακοινώθηκαν μετράμε κάποιες που έχουν ήδη κάνει την πρεμιέρα τους στις Κάννες όπως για παράδειγμα το «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ, αλλά και τουλάχιστον μια ντουζίνα παγκόσμιες πρεμιέρες ή αμερικάνικες πρώτες προβολές. Εδώ και μερικά χρόνια απ΄όταν το «American Beuaty» έκανε την πρώτη του προβολή εκεί για να κερδίσει μερικούς μήνες αργότερα το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, το Τορόντο έγινε το φεστιβάλ όπου λανσάρεις μια ταινία για τα βραβεία και η φετινή επιλογή του περιλαμβάνει κάμποσες από αυτές...

01

Κάποιες από τις ταινίες που δεν βλέπουμε την ώρα να δούμε σε ένα από τα δύο φεστιβάλ, μας έδειξαν αυτές τις μέρες και τα πρώτα τρέιλερ τους. Το «The Cut» του Φατιχ Ακίν που θα κάνει πρεμιέρα στην Βενετία, το «Nightcrawler» που όπως όλα δείχνουν θα φέρει τον Τζέικ Τζίλενχαλ μέχρι τα Οσκαρ, το «Miss Julie» της Λιβ Ούλμαν με τον Κόλιν Φάρελ και την Τζέσικα Τσαστέιν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

01

Κι όχι μόνο αυτά! Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς χτίζει ένα συναρπαστικό πορτρέτο του Αλαν Τιούρινγκ στο «The Imitation Game», ο Ιθαν Χοκ ταξιδεύει στον χωροχρόνο στο «Predestination», ο Στίβεν Ντάλντρι κάνει την δική του «Πόλη του Θεού» στο «Trash» και η Σουζάνε Μπίερ επιστρέφει πίσω στην πατρίδα της και στο δράμα όπως μας το δίδαξε στις πρώτες ταινίες της με το «A Second Chance».

01

Αν όμως υπήρξε ένα τρέιλερ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα, τότε αυτό δεν ήταν άλλο από το «50 Αποχρώσεις του Γκρι», που υπό τους ήχους του «Crazy in Love» της Beyonce, ερέθισε τους αμφιβληστροειδείς εκατομμυρίων αναγνωστριών του φημισμένου mommy porn.

01

Κι αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, χιλιάδες geeks γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα, Πάσχα και Thanksgiving μαζί, με το ετήσιο Comic-Con στο οποίο ανάμεσα σε άλλα, διασκεδάσαμε (ναι όπως τ΄ακούτε) με το «Hannibal» αλλά και το «Game of Thrones» και μάθαμε νέα από τα καινούρια μέλη της σειράς που θα γνωρίσουμε τον επόμενο χειμώνα.

01

Είδαμε επίσης νέα artworks από το «Avengers: Age of Ultron», την πρώτη εικόνα από την Wonder Woman από το «Batman v. Superman: Dawn of Justice» του Ζακ Σνάιντερ και μάθαμε περισσότερα για το «Interstellar», από τον σκηνοθέτη του Κρίστοφερ Νόλαν και τον πρωταγωνιστή Μάθιου ΜακΚοναχεϊ.

Οχι κι άσχημα, θα έλεγε κανείς...