Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2016: (Επιτέλους) Μέριλ Στριπ για Πρόεδρος!

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου μόλις ανακοίνωσε ότι η Μέριλ Στριπ θα είναι η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για την 66η διοργάνωσή του.

Berlinale 2016: (Επιτέλους) Μέριλ Στριπ για Πρόεδρος!

«Η Μέριλ Στριπ είναι μια από τις πιο δημιουργικές και πολυπρόσωπες κινηματογραφικες καλλιτέχνιδες. Για να επισημάνουμε τον ενθουσιασμό μας για αυτό το απίστευτο ταλέντο, τη βραβεύσαμε το 2012 με τιμητική Χρυσή Αρκτο για όλη της την καριέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που επιστρέφει στο Βερολίνο με την καλλιτεχνική της εμπειρία για αναλάβει χρέη Προέδρου στην κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος.»

Με αυτή τη δήλωση χαιρετίζει ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου το γεγονός πως η Μέριλ Στριπ δέχθηκε την πρόσκλησή του και στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ θα βρίσκεται στο Βερολίνο για δέκα ολόκληρες μέρες για να προεδρεύσει την κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Βερολίνου βοηθά έμπρακτα το ελληνικό σινεμά

Η Μέριλ Στριπ έχει βρεθεί στο Φεστιβάλ του Βερολίνου αρκετές φορές: το 1999 πήρε το βραβείο Berlinale Camera, το 2003 μοιράστηκε μαζί με τις Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν το βραβείο ερμηνείας για τις «Ωρες» του Στίβεν Ντάλντρι, το 2006 ήταν στο Διαγωνιστικό Τμήμα με το «A Praire Home Companion» του Ρόμπερτ Αλτμαν και το 2012 τιμήθηκε με Χρυσή Αρκτο για την καριέρα της.

«Είμαι ενθουσιασμένη να επιστρέφω στο Φεστιβάλ Βερολίνου κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, αλλά ανυπομονώ και αγωνιώ για το χρέος της επιτροπής. Η ευθύνη είναι κάπως τρομακτική, αφού δεν έχω ξαναγίνει Πρόεδρος ποτέ πριν σε τίποτα και ελπίζω να σταθώ στο ύψος όλων των εξεχόντων επιτροπών των προηγούμενων χρόνων. Είμαι ευγνώμων για την τιμή», δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Περισσότερη Μέριλ Στριπ