Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Βερολίνου βοηθά έμπρακτα το ελληνικό σινεμά

στα 10

Σε συνεννόηση με το ΕΚΚ, η 66η Berlinale εξαιρεί τις ελληνικές παραγωγές από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Βερολίνου βοηθά έμπρακτα το ελληνικό σινεμά

Μετράει και το αποτέλεσμα, μετράει και η πρόθεση. Αν κάτι θαυμάσιο συμβαίνει στον κόσμο του ελληνικού σινεμά, αυτό είναι οι συχνές συμμετοχές των νέων ταινιών στα A-list διεθνή Φεστιβάλ κι αυτό, φυσικά, είναι μια διαδικασία που απαιτεί όχι μόνο η ταινία να ικανοποιήσει τους προγραμματιστές, αλλά και τεράστια προσπάθεια και έξοδα από την πλευρά των Ελλήνων παραγωγών. Ετσι, με ιδιαίτερη χαρά ενημερωνόμαστε από τη διευκόλυνση που θα κάνει η φετινή, 66η Berlinale, στο εγχώριο σινεμά.

Οι ελληνικές ταινίες δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Μετά από σχετική συνεννόηση μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Berlinale 2016 που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ, αποφάσισε, ειδικά για φέτος και λόγω του προβλήματος της επιβολής των capital controls, οι ελληνικές ταινίες που θα υποβληθούν για να κριθούν για την επιλογή τους στο Φεστιβάλ, να μην καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής στην οn-line υποβολή τους, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 150€ για ταινίες μεγάλου μήκους και στο ποσό των 60€ για ταινίες μικρού μήκους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με e-mail στο Τμήμα Hellas Film του Ε.Κ.Κ. προκειμένου να τους αποσταλεί ο ειδικός κωδικός που θα τους επιτρέπει να μην πληρώσουν αντίτιμο εγγραφής, όπως και άλλες χρήσιμες οδηγίες. Για μεγάλου μήκους ταινίες η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για ταινίες μικρού μήκους στις 17 Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες επιλογής από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι 20-30 Οκτωβρίου, 10-20 Νοεμβρίου κα 1-22 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: