Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2016: Γνωρίστε την κριτική επιτροπή της Μέριλ Στριπ

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου μόλις ανακοίνωσε όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την 66η διοργάνωσή του.

Berlinale 2016: Γνωρίστε την κριτική επιτροπή της Μέριλ Στριπ

Με την Μέριλ Στριπ στο ρόλο της Προέδρου της Kριτικής Επιτροπής στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου δεν μπορούμε να μην ανυπομονούμε. Πριν από λίγα λεπτά μάλιστα, το φεστιβάλ έστειλε την επίσημη ανακοίνωσή του για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Και η Μέριλ θα έχει καλή παρέα.

Διαβάστε επίσης: Berlinale 2016: Αυτές είναι οι 18 ταινίες που θα πρέπει να κερδίσουν τη ψήφο της Μέριλ Στριπ!

Ανάμεσά τους συναντάμε τον Βρετανό πρωταγωνιστή Κλάιβ Οουεν («The Knick»), τον Γερμανό συνάδελφό του Λαρς Εϊντινγκερ («Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία»), την Ιταλίδα ηθοποιό Aλμπα Ρορβάχερ («Τα Θαύματα», «Είμαι ο Ερωτας»), τον Αγγλο κριτικό κινηματογράφου Νικ Τζέιμς (συνεργάτης του περιοδικού «Sight and Sound» και του BFI), την Πολωνή σκηνοθέτη Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα (νικήτρια της περσινής Berlinale με το «Body») και τη Γαλλίδα φωτογράφος και συνεργάτιδα του Μάρτιν Σκορσέζε, Μπριζίτ Λακόμπ («Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Shine a Light»).

Δείτε ακόμη: Κανείς δεν φωτογραφίζει το σινεμά πιο όμορφα από την Μπριζίτ Λακόμπ

Μοιρασμένες οι γυναίκες με τους άντρες, κάτω από ένα δυναμικό βλέμα γυναίκας Πρόεδρου - περιμένουμε να δούμε αν η «Σουφραζέτα» Στριπ θα επιβάλει δίκαια, στιβαρά βραβεία, αν θα κάνει κάποια πρόταση με τη Χρυσή Αρκτο φέτος.

Θα τα μάθετε όλα, πρώτοι.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Berlinale 2016 Poster

Διαβάστε ακόμα: