Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2013 - Τρίτη Ημέρα: Γερμανικά γουέστερν και βαθιά λαρύγγια!

στα 10

Η πρώτη γερμανική συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου έφερε άρωμα Αγριας Δύσης, καθώς η πορνοβιομηχανία είδε μια από τους θρύλους της να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη.

Flix Team
Berlinale 2013 - Τρίτη Ημέρα: Γερμανικά γουέστερν και βαθιά λαρύγγια!

Σκηνοθετημένο με τον αργόσυρτο, χαλαρό ρυθμό ενός κλασσικού γουέστερν περασμένο μέσα από το φίλτρο ενός «ευρωπαϊκού» σινεμά, το «Gold» του Τόμας Αρλσαν, που συμμετέχει με τα χρώματα της Γερμανίας στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, αφηγείται μια ιστορία βγαλμένη από τον ίδιο τον ιστό της Αμερικής.

Βρισκόμαστε στα 1989 και η Εμιλι Μέγιερ, μια Γερμανίδα μετανάστης από το Σικάγο (την υποδύεται η Νίνα Χος του περσινού βραβευμένου εδώ στο Βερολίνο «Barbara»), συναντά στην μέση του πουθενά μια ομάδα συμπατριωτών της, που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν ακόμη πιο μακριά, στην ανεξερεύνητη περιοχή του Ντόσον, εκεί που τα νερά του ποταμού κρύβουν την πιο μεγάλη υπόσχεση για πλούτο και ευτυχία, για μια καινούρια ζωή: Χρυσό. Μόνο που φυσικά στην αληθινή ζωή, στην απειλητική ανοιχτή δύση και σε ένα γουέστερν των ημερών μας (πόσο μάλλον σε ένα γουέστερν που προβάλλεται σε ένα μεγάλο φεστιβάλ), η κατάκτηση της ευτυχίας και του πλούτου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Gold».

2

Από τη Ρωσία, ο Μπορίς Κλεμπνικόφ (το 2003 είχε εντυπωσιάσει με το «Δρόμο για το Κόκτεμπελ») αφηγείται στο «Α Long and Happy Life» μια πεσιμιστική ματιά στους εργατικούς αγώνες με κεντρικό ήρωα τον ιδιοκτήτη μιας φάρμας στη Βόρεια Ρωσία που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις κρατικές πιέσεις που τον θέλουν να πουλάει τη γη του και τους αφοσιωμένους εργάτες που μένουν όρθιοι αποφασισμένοι να αγωνιστούν εναντίον όλων!

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «A Long and Happy Life» του Μπορίς Κλεμπνικόφ.

2

Αφηγούμενη τη βιογραφία της Λίντα Λάβλεϊς, της θρυλικής πρωταγωνίστριας που με το «Βαθύ Λαρύγγι» άλλαξε την ιστορία του σεξ στο σινεμά, η ταινία των Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν εντοπίζεται στα πρώτα χρόνια της καριέρας της, όταν στα 21 παντρεύτηκε τον Τσακ Τρέινορ, γοητευτικό τυχοδιώκτη που την εκμεταλλεύτηκε ώσπου να ξεζουμίσει την τελευταία δεκάρα από την εμφάνισή της και την... επιδεξιότητά της στο στοματικό σεξ, αλλά και της ασκούσε σωματική βία και ψυχολογικό πόλεμο.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Lovelace» που συμμετέχει στο Panorama της 63ης Berlinale.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εκεί με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νέα από τη φετινή διοργάνωση στο ειδικό τμήμα του που ανανεώνεται συνεχώς.