Buzz

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – Τζος Μπρόλιν: ποιος θ’ ανέβει πρώτος… το «Εβερεστ»;

στα 10

Η βουνοκορφή – πρόκληση απαιτεί να γίνονται, ταυτόχρονα, όχι μία, αλλά δύο αμερικανικές ταινίες για χάρη της. Διαβάστε ποιος θα σκαρφαλώσει και ποιος θα γκρεμοτσακιστεί.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – Τζος Μπρόλιν: ποιος θ’ ανέβει πρώτος… το «Εβερεστ»;

Το κοινό που έχουν είναι ότι καταπιάνονται με εξορμήσεις για την κατάκτηση του Εβερεστ. Το διαφορετικό που έχουν είναι… όλα τα υπόλοιπα! Δύο είναι οι ταινίες που εξελίσσονται αυτή τη στιγμή σε αμερικανικά στούντιο με πεδίο δράσης το υψηλότερο σημείο της Γης, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, τον τόπο δόξας και τραγωδίας που έχει φιλοξενήσει τόσες θρυλικές ανθρώπινες ιστορίες. Και τα στούντιο της Sony και της Universal είναι αποφασισμένα να παλαίψουν με τα μπατόν για το ποιο θα βάλει σημαιάκι στην κορυφή.

Από τη μία πλευρά, ο Νταγκ Λάιμαν, έχοντας βάλει στο τσεπάκι του το «Edge of Tomorrow» με τον Τομ Κρουζ, ετοιμάζει μια ταινία εποχής, biopic του βρετανού ορειβάτη Τζορτζ Μάλορι και της τραγικής, τρίτης απόπειράς του να κατακτήσει το Εβερεστ το 1924, στα 37 του χρόνια. Αρχικά για τον κεντρικό ρόλο είχε επιλεγεί ο Τομ Χάρντι, αλλά προβλήματα timing έστρεψαν τον Λάιμαν και τη Sony σε άλλες κατευθύνσεις, με πρώτο στη λίστα τους τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Ακολουθούν ως πιθανές επιλογές οι Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζόελ Κίναμαν, Τομ Χίντλστον, Χένρι Κάβιλ, Λουκ Εβανς, Νταν Στίβενς, Μάθιου Γκουντ και Τζιμ Στέρτζες, οι οποίοι μπορούν πάντα, επίσης, να παίξουν στην ταινία τον αντίπαλο του Μάλορι, τον Αυστραολό ορειβάτη Τζορτζ Φιντς. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Σέλντον Τέρνερ του «X-Men: First Class».

Στην αντίπερα… πλαγιά, ο Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, που δοκίμασε το χέρι του στην περιπέτεια δράσης με το «2 Guns» αλλά έχτισε το όνομά του με ταινίες που θέλουν τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τη Φύση, όπως στο «The Deep», συνεργάζεται με τη Universal για ν’ αφηγηθεί την πραγματική ιστορία της ομάδας που επιχείρησε ν’ ανέβει το Εβερεστ το 1996 αλλά ήρθε αντιμέτωπη με μια μοιραία καταιγίδα που οδήγησε επτά από τους ορειβάτες στο θάνατο. Η ιστορία περιγράφεται στο βιβλίο «Into Thin Air» του Τζον Κρακάουερ, του ενός από τους επιζώντες της τραγωδίας και το σενάριό της θα βασίζεται σε σχετικά βιβλία και συνεντεύξεις με μέλη της αποστολής. Στο φιλμ του Κορμάκουρ θα πρωταγωνιστούν οι Τζος Μπρόλιν, Τζον Χοκς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Τζέισον Κλαρκ. Ο Κορμάκουρ θα ξεκινήσει τα γυρίσματά του τον Νοέμβριο, οπότε εκτός απροόπτου θα ολοκληρώσει πρώτος τη διαδρομή για το «Εβερεστ».