2 Guns

Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ

ΚΡΙΤΙΚΗ 25 SEP 2013

4 στα 10

Δυο εξαιρετικοί πρωταγωνιστές, ένας ικανός σκηνοθέτης, ρίζες στο graphic novel του Στίβεν Γκραντ σε μια περιπέτεια που αν και χορταστική, δεν παραδίδει όσα θα περίμενες.

Δύο αξιωματικοί από διαφορετικές υπηρεσίες, ο ένας αστυνομικός της Δίωξης και ο άλλος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, αναγκάζονται να συνεργαστούν. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι ο άλλος είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας. Τους τελευταίους 12 μήνες βρίσκονται απρόθυμα μαζί, ως μέλη ενός καρτέλ ναρκωτικών, μη εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλο όπως και τους εγκληματίες που πρέπει να συλλάβουν. Οταν όλα αποκαλύπτονται, οι δυο άντρες θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο των κρατικών υπηρεσιών όσο και των Μεξικανών νονών. Τώρα που όλοι τούς θέλουν στη φυλακή ή νεκρούς, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο. Δυστυχώς όμως για τους διώκτες τους, όταν οι καλοί περνάνε χρόνια προσποιούμενοι τους κακούς, μαθαίνουν και μερικά κόλπα στην πορεία…

Ο Μπαλτάζαρ Κορμακούρ μπορεί να είναι κάτι σαν εθνικός κινηματογραφικός θησαυρός της Ισλανδίας, έχοντας υπογράψει μερικές από τις πιο δημοφιλείς και διάσημες ταινίες της χώρας, όπως το «Ρέικιαβικ 101», αλλά όσες ταινίες έχει υπογράψει εκτός του ιδιαίτερου κλίματος της πατρίδας του, στην απόπειρα του να χτίσει μια καριέρα στο Χόλιγουντ δεν είχαν πάντα τα αποτελέσματα που θα περίμενες.

Το «2 Guns» είναι η δεύτερη συνεργασία του με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ μετά το «Τελικό Χτύπημα», αφού όπως φαίνεται η χημεία τους λειτούργησε. Αντίθετα από εκείνη την απόπειρα σε μια καθαρόαιμη περιπέτεια, εδώ το χιούμορ ακολουθεί από κοντά τις εκρήξεις τους πυροβολισμούς και τα κυνηγητά, αφού εκτός από μια περιπέτεια, το «2 Guns» παίζει και με τους κανόνες μια ταινίας μπερδεμένων ταυτοτήτων και δοκιμάζει να δώσει στους ήρωες του κάτι από την χιουμοριστική υφή που έχουν action heroes σαν τον Τζον ΜακΛέιν.

Ομως ακόμη κι αν το ο Ντένζελ Ουάσινγκτον δεν έχει δώσει ποτέ μια κακή ερμηνεία και εδώ χτίζει ένα κατά στγμές απολαυστικό δίδυμο με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, το φιλμ δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω που θα το έκανε να ξεχωρίσει από τον σωρό του «μια ακόμη περιπέτεια».

Ναι, η δράση είναι θεαματική, οι κακοί είναι βίαιοι, βρώμικοι και πολλοί, η Πόλα Πάτον είναι σέξι, το χιούμορ συχνά χαριτωμένα αγορίστικο, όμως δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχεις ξαναδεί. Και σχεδόν τίποτα που να μην έχεις ξαναδεί με λίγο πιο εμπνευσμένο τρόπο.

Αν δυο ώρες καλοφτιαγμένης διασκέδασης είναι το ζητούμενο, το «2 Guns» μάλλον πετυχαίνει τον στόχο, αν όμως περιμένετε κάτι σαν μια περιπέτεια αντίστοιχη των ονομάτων των δύο πρωταγωνιστών του, τότε τα πιστόλια του Κορμακούρ αποδεικνύονται άσφαιρα.


Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.