Buzz

Καμία «Μέρα της Βαστίλης» για τη Γαλλία

στα 10

Μια μέρα πριν τη φονική επίθεση στη Νίκαια, είχε βγει στους κινηματογράφους της χώρας το «Bastille Day», μια ταινία που ξεκινάει με τον βομβαρδισμό του Παρισιού την ημέρα της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας. Η τύχη της είναι πλέον προδιαγεγραμμένη...

Καμία «Μέρα της Βαστίλης» για τη Γαλλία

H αντίδραση του Studiocanal, της εταιρίας παραγωγής και διανομής της ταινίας στη Γαλλία ήταν άμεση. Αμέσως μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια, που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους και βύθισε για ακόμη μια φορά τη Γαλλία στο πένθος, αφαίρεσε τις διαφημίσεις για την ταινία «Bastille Day», η οποία είχε βγει σε 233 κινηματογράφους την Τετάρτη, μια μέρα πριν την τρομοκρατική επίθεση.

Bastille Day 607

Η ταινία, που η διανομή της είχε καθυστερήσει ήδη ακόμη μια φορά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Νοεμβρίου του 2015, βρίσκει στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Τζέιμς Γουάτκινς του «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» και τους Ιντρις Ελμπα και Ρίτσαρντ Μάντεν στους ρόλους ενός πρώην πράκτορα της CIA και ενός νεαρού μικροεγκληματία οι οποίοι θα ηγηθούν μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο κέντρο του Παρισιού.

Θυμηθείτε και αυτό από τον Νοέμβριο του 2015: «Made in France»: Η ταινία που κανείς δεν θα ήθελε να βγει στις αίθουσες του Παρισιού αυτή την εβδομάδα

Bastille Day 607

Bastille Day 607

Bastille Day 607

To Studiocanal έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους κινηματογράφους να αποσύρουν το «Bastille Day» από τις προβολές τους, πράγμα που φυσικά δεν απαντάει στο γιατί μια γαλλική εταιρία θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να γυρίσει μια ταινία με βομβιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Οι κινηματογράφοι, για την ιστορία, σε όλη τη Γαλλία - εκτός Νίκαιας - έμειναν ανοιχτοί και θα παραμείνουν παρά το τριήμερο πένθος που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: