Buzz

«Αρκετά!»: Μηνύματα συμπαράστασης για τη νέα, πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

στα 10

Ακόμη μια τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στη Νίκαια της Γαλλίας, ανήμερα της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας, θέτει την Ευρώπη και ολόκληρο τον πλανήτη προ των ευθυνών του με την ελπίδα πως κάποια στιγμή ο εφιάλτης θα τελειώσει.

«Αρκετά!»: Μηνύματα συμπαράστασης για τη νέα, πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Με hashtags #PrayforNice και #BastilleDay, εκατομμύρια κόσμος στέλνουν τη σκέψη τους στη Νίκαια, η οποία μετράει πληγές μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους το βράδυ της Πέμπτης 14ης Ιουλίου, ημέρα της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας.

Το βράδυ της Πέμπτης και ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα για την επέτειο της Βαστίλης στη διάσημη και πολυσύχναστη λεωφόρο Promenade des Anglais, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος με φορτηγό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον αθώων πολιτών. Ο τραγικός απολογισμός ήταν τουλάχιστον 80 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση. Ο τρομοκράτης άνοιξε πυρ εναντίον ανδρών της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο και τελικά έπεσε νεκρός.

Nice Terrorrist Attack

Από το «Αρκετά» της Εϊμι Σούμερ μέχρι τις δυνατές φωνές συμπαράστασης στη Νίκαια, τη Γαλλία, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθούν μερικά από τα μηνύματα που γεμίζουν από χθες το βράδυ τα social media, μαζί με τις νέες αποκαλύψεις της αστυνομίας και την σε έκτακτή ανάγκη Γαλλία να μετράει ξανά θύματα.

Διαβάστε ακόμη: What is going on in America? Ο καλλιτεχνικός κόσμος αντιδρά στο λουτρό αίματος στο Ντάλας

Διαβάστε και δείτε ακόμη: