Buzz

Ο Μπάρι Γκιμπ έχει νέο τραγούδι. Στην Berlinale

στα 10

Ο για πάντα frontman των Bee Gees έγραψε νέο τραγούδι που ακούγεται στο «Shepherds and Butchers» με τον Στιβ Κούγκαν, που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στην Berlinale. Ακούστε το.

Ο Μπάρι Γκιμπ έχει νέο τραγούδι. Στην Berlinale

Μπορεί να έχουν περάσει 50 χρόνια απ' όταν ο Μπάρι, μαζί με τ' αδέρφια του, Ρόμπιν και Μορίς, έφτιαξαν ένα συγκρότημα που έμελλε να γραφεί με χρυσό glitter στην ιστορία της μουσικής, τους BeeGees, μπορεί να είναι, πια, ο μόνος που ζει, ωστόσο ο Μπάρι Γκιμπ συνεχίζει, ενίοτε και με επιτυχία, πάντα προκαλώντας ενθουσιασμό και δέος, τη σόλο καριέρα του. Και το νέο του, ολοκαίνουριο τραγούδι θ' ακουστεί για πρώτη φορά στην Berlinale, στην ταινία «Shepherds and Butchers», που κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ στις 13 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: - Berlinale 2016. Αυτές είναι οι 18 ταινίες που θα πρέπει να κερδίσουν τη ψήφο της Μέριλ Στριπ!

shepherds and butchers 607

Το «Shepherds and Butchers» είναι η νέα ταινία του Νοτιοαφρικανού Ολιβερ Σμιτς, με πρωταγωνιστές τον Στιβ Κούγκαν και την Αντρεα Ράιζμπορο κι εκτυλίσσεται την περίοδο της πτώσης του Απαρτχαϊντ. Ενας μεγαλοδικηγόρος αποφασίζει να υπερασπιστεί ένα λευκό δεσμοφύλακα που έχει σκοτώσει επτά μαύρους κρατούμενους - η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία κι είναι ένα δυνατό δράμα κατά της θανατικής ποινής.

Αυτό ήταν και το στοιχείο που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Μπάρι Γκιμπ: «Με ενέπνευσε η ταινία,» λέει ο μουσικός. «Και μόνο η σκέψη του τρόπου με τον οποίο φερόμαστε ο ένας στον άλλον, η έλλειψη ανθρωπιάς που βιώνουμε ως πολιτισμός με άγγιξε και, φυσικά, η ταινία έχει βάθος. Εμείς παίρνουμε θέση ενάντια στη θανατική ποινή κι αυτό είναι μια δήλωση πολιτισμού. Ποιος απολαμβάνει την ιδέα να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον;»

Το τραγούδι τιτλοφορείται «Angels», ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας και ο Μπάρι Γκιμπ το έχει γράψει με δυο από τα παιδιά του, τον Στίβεν και την Ασλεϊ. Εκεί θα είμαστε για να το ακούσουμε, ίσως και για να σας το τραγουδήσουμε! Ομως προς το παρόν, ακούστε ένα μικρό μέρος του, αλλά και τον Μπάρι Γκιμπ να μιλά για την επιλογή και την εμπειρία του, στο παρακάτω βίντεο.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμα: