Buzz

Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δις σε μόλις 14 μέρες

στα 10

Είναι η πρώτη ταινία του 2022 που το κατάφερε αυτό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και η έκτη όλων των εποχών.

Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δις σε μόλις 14 μέρες

Οσοι πόνταραν εναντίον του Τζέιμς Κάμερον, προσπαθούν τώρα να συμμαζέψουν όσα κακόβουλα σχόλια είχαν πει για εκείνον και τη νέα του ταινία «Avatar: The Way of Water». Κι αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε και ίσως με έναν αρκετά περίτρανο τρόπο πως κανείς δεν τα βάζει με τον Κάμερον.

Μπορεί το «Avatar: The Way of Water» να ξεκίνησε κάπως «χλιαρά», όπως πολλοί έτρεξαν να σχολιάσουν τις εισπράξεις στο παγκόσμιο box office για το πρώτο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του στις αίθουσες, αλλά μέσα σε μόλις 14 μέρες η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό την κάνει την πιο γρήγορη ταινία που κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο μέσα στο 2022 και η έκτη πιο γρήγορη όλων των εποχών, ισοφαρίζοντας το «Jurassic World: Fallen Kingdom», η οποία κατάφερε το ίδιο το 2018.

Μέχρι στιγμής είναι η τρίτη πιο εισπρακτική ταινίες της πανδημικής εποχής, ξεπερνώντας το «Doctor Strange And The Multiverse of Madness» και σύντομα ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του και το «Jurassic World: Dominion». Πολλοί είναι εκείνοι οι αναλυτές που έχουν αλλάξει τις προβλέψεις του με τα σημερινά δεδομένα, αναφέροντας τώρα πως η ταινία ίσως ολοκληρώσει με συνολικά έσοδα 1.6 δις με 1.9 δις (ίσως και λίγο παραπάνω) ανάλογα με το πόσο καλά θα συνεχίσει να πηγαίνει. Στην Αμερική ήδη κατάφερε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια σε εισπράξεις και φαίνεται πως θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ή και παραπάνω.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον θέλει το καστ του «Avatar» να αποφύγει το φαινόμενο «Stranger Things»

avatar

Μέχρι στιγμής τα σκήπτρα του πανδημικού box office τα κρατάει το «Spider-Man: No Way Home» με 1.9 δισεκατομμύρια, αλλά κανείς δεν αποκλείει πως το «Avatar: The Way of Water» θα καταφέρει τελικά να το φτάσει ή και να τα ξεπεράσει. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φτάσει τα 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια (2.9 με τις επαναληπτικές προβολές) του πρώτου «Avatar».

Αλλά αυτό που δεν βοήθησε και τόσο την ταινία να ξεπεράσει, πιο γρήγορα ίσως, το φράγμα του 1 δις είναι η τεράστια έξαρση της πανδημίας στην Κίνα. Μια χώρα από την οποία τόσο το στούντιο όσο και ο Κάμερον ήλπιζαν πως θα κερδίσουν αρκετά περισσότερα λεφτά. Στην Κίνα κέρδισε μέχρι στιγμής 100 εκατομμύρια δολάρια από τις 89 χιλιάδες αίθουσες που παίζεται εκεί (σε αντίθεση με τις 4.200 περίπου αίθουσες της Αμερικής). Και για να το καταλάβουμε κάπως καλύτερα, η ταινία κέρδισε μόλις 3.7 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη σε αντίθεση με τα 32 εκατομμύρια που έβγαλε στην Αμερική τη Δευτέρα.

Πάντως το «Avatar: The Way of Water» αποδείχθηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και αν τελικά γίνει η δεύτερη ή η τρίτη πιο εισπρακτική ταινία όλων των εποχών για να βγάλει κέρδη, όπως είπε ο Κάμερον παλιότερα, δε δείχνει πλέον και τόσο απίθανο.