Buzz

Και τώρα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα έχει το ντοκιμαντέρ που του αξίζει

στα 10

Μετά τον «Senna» και την «Amy», ο Ασίφ Καπάντια καταπιάνεται μ' ένα ντοκιμαντέρ για τον Θεό τον ίδιο, δηλαδή τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Και τώρα, ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα έχει το ντοκιμαντέρ που του αξίζει

Στην Αργεντινή είναι ο Θεός (ο ίδιος, όχι καθ' ομοίωση), στον κόσμο είναι ο ένας από τους ελάχιστους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και η προσωπική ζωή του, γεμάτη καταχρήσεις και παρεκτροπές κάθε είδους, προσφέρεται από μόνη της για μια κινηματογραφική saga, χωρίς καν ν' ασχοληθεί με την μπάλα. Μ' αυτά τα δεδομένα, είναι παράξενο που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει απασχολήσει το σινεμά ουσιαστικά σε μια ταινία, το «Maradona by Kusturica», του Εμίρ Κουστουρίτσα φυσικά, το οποίο, όπως φανερώνει κι ο ελαφρώς ναρκισσιστικός τίτλος, ασχολείται τόσο με τον Μαραντόνα όσο και με τον σκηνοθέτη, σ' ένα αποτέλεσμα που δε στέκεται αντάξιο του λαϊκού ήρωα. Οπως φαίνεται, όμως, τώρα ήρθε η ώρα ο Ντιέγκο Μαραντόνα να έχει το ντοκιμαντέρ που αξίζει στο θρύλο του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Amy: Το Κορίτσι Πίσω από το Ονομα»

μαραντόνα 607

Ο Βρετανός Ασίφ Καπάντια, που απέδειξε τη δεινότητά του ως ντοκιμαντερίστας στο «Senna» και, το 2015, στο «Amy», με θέμα τη ζωή και το θάνατο της Εϊμι Γουάινχαους, για το οποίο είναι υποψήφιος για Οσκαρ, αναλαμβάνει ν' αφηγηθεί την απίθανη ιστορία του Ντιέγκο Μαραντόνα κι αυτό, προς το παρόν, αποτελεί εγκύηση βάθους κι έντασης. Ο Καπάντια, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει την ταινία κι έχει κερδίσει πρόσβαση στο προσωπικό αρχείο του Μαραντόνα, πράγμα που υποθέτουμε ότι θα του δώσει έμπνευση για να προσεγγίσει, όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, τον ήρωά του από μια απρόσμενη γωνία. Παράλληλα, ο Καπάντια θα σκηνοθετήσει το «Silver Ghost», με παραγωγό τον Μάρτιν Σκορσέζε, ταινία μυθοπλασίας που όμως βασίζεται στην πραγματική ιστορία της «γέννησης» της Rolls-Royce και της ερωτικής σχέσης ενός από τους ιδρυτές της εταιρείας, του Λόρδου Μόνταγκιου, με τη γραμματέα του, Ελινορ Θόρντον, που υπήρξε το μοντέλο για το «Spirit of Ecstacy», το ανυπέρβλητο φτερωτό γυναικείο κορμί που στολίζει τα αυτοκίνητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Ασίφ Καπάντια θα καταφέρει να τελειώσει και τις δυο ταινίες, με λίγη βοήθεια από... το Χέρι του Θεού!

Διαβάστε ακόμη: Ο Ασίφ Καπάντια μιλά στο Flix για τη δική του Εϊμι Γουάινχαους