Buzz

Ο Αρι Αστερ απογοητεύτηκε από την αποδοχή της ταινίας του «Ο Μπο Φοβάται»

στα 10

Ο Αρι Αστερ λέει πως αν και είχε σκοπό να διχάσει το κοινό με τη νέα του ταινία, αυτό φαίνεται πως του γύρισε μπούμερανγκ αργότερα, μιας και λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας για να πάει ο κόσμος να τη δει.

Ο Αρι Αστερ απογοητεύτηκε από την αποδοχή της ταινίας του «Ο Μπο Φοβάται»

Η τρίτη ταινία του Αρι Αστερ «Ο Μπο Φοβάται»,, με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, φαίνεται πως δεν κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς όπως οι δυο προηγούμενές του ταινίες «Διαδοχή και «Μεσοκαλόκαιρο». Αλλά και με μόλις 10 εκατομμύρια έσοδα στο αμερικάνικο box office (έχοντας μπάτζετ 35 εκατομμύρια) η ταινία συνολικά απογοήτευσε αρκετά.

Και ο Αρι Αστερ νιώθει όμως απογοητευμένος που η ταινία του δεν κατάφερε να αγγίξει το κοινό όπως περίμενε, όπως ανέφερε σε μια νέα συνέντευξη στου στο Vanity Fair. «Η ταινία τελειώνει σε ένα θέατρο που αδειάζει σταδιακά πάνω από τους τίτλους τέλους της ταινίας, με ένα πολύ αδιάφορο κοινό να σηκώνεται να φεύγει. Δεν ήμουν έτοιμος για το πόσο προφητικό θα ήταν αυτό το τέλος. Το κατάλαβα εκ των υστέρων. Ηξερα πού οδηγούσε αυτό. Και αυτό είναι μέρος της ουσίας».

Συνέχισε λέγοντας πως «ένα πράγμα που με ενθουσιάζει για το "Beau" είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έθαψα σε αυτήν την ταινία και για τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ακόμα, και ήμουν κάπως απογοητευμένος από τον τρόπο που οι άνθρωποι ίσως ασχολούνταν με την ταινία από την πρεμιέρα της γιατί βασίστηκαν αρκετά σε κριτικές όπως ότι δεν λειτουργούν όλα σε αυτήν. Ναι αλλά δεν λένε τι ακριβώς δεν λειτουργεί; Η ταινία είναι ένα πείραμα. Ακόμα και αυτό που βρίσκει σε εκείνη τη σοφίτα είναι μια πολύ συγκεκριμένη πρόκληση. Καταστρέφω σκόπιμα όλη την ταινία. Οι άνθρωποι μιλούσαν γι' αυτό ως απογοήτευση όταν ήταν ξεκάθαρο - ναι, αυτό είναι το αστείο! Πώς το ερμηνεύεται αυτό;»

Διαβάστε ακόμα: Ο Αρι Αστερ είναι περήφανος για την ταινία του «Ο Μπο Φοβάται»

beau is afraid

Δυστυχώς, η γνώμη κοινό και κριτικοί συμφωνούν πως το «Ο Μπο Φοβάται» είναι ένα μακρύ, πολωτικό και πράγματι απογοητευτικό κινηματογραφικό έργο. Αλλά ο Αστερ είπε η περίεργη δομή του ήταν σκόπιμη. «Πάντα ήξερα ότι η ταινία θα ήταν πολωτική και είχε σχεδιαστεί για να διχάσει. Το σχήμα της ταινίας αλλάζει πολύ και η ταινία έχει κάτι εχθρικό προς την παραδοσιακή αφηγηματική δομή. Ήταν πάντα σημαντικό για μένα η ταινία να αφορά έναν χαρακτήρα που δεν αλλάζει, οπότε ήδη, αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αποξενώσει ορισμένους και έχει σχεδιαστεί για να ξενερώσει άλλους ανθρώπους. Η διάρκεια της ταινίας είναι μέρος αυτού. Αυτό ήταν σίγουρα κάτι για το οποίο έπρεπε να παλέψω, και προς τιμή του στούντιο Α24 που είχε επενδύσει πολλά στην ταινία, μου επέτρεψαν πραγματικά να κάνω την ταινία που ήθελα να κάνω», είπε ο Αστερ για την αφήγηση της ταινίας.

Αλλά παρόλα αυτά παραμένει περίφανος για την ταινία του. «Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με τη μορφή της ταινίας και περήφανος γι' αυτήν. Οταν κάνεις μια τέτοια ταινία, ενθουσιάζεσαι πολύ με την ιδέα να διχάσεις το κοινό, αλλά μετά βγαίνει και όντως τους διχάζει και μετά συνειδητοποιείς όλο αυτό λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας για να πάει ο κόσμος να τη δει».

Ακόμα και αν η πρώτη φορά για κάποιους ήταν αρκετή, μπορούμε να ελπίζουμε πως η επόμενη συνεργασία του Αστερ με τον Φίνιξ η οποία, σύμφωνα με τον Αστερ, θα είναι ένα αντισυμβατικό γουέστερν, να είναι πιο πετυχημένη. Αναμένουμε…