Buzz

«The Stunt Double»: η ταινία μικρού μήκους σε vertical format του Ντάμιεν Σαζέλ για την Apple

στα 10

Ο Ντάμιεν Σαζέλ πειραματίζεται με αυτόν τρόπο κινηματογράφησης και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

«The Stunt Double»: η ταινία μικρού μήκους σε vertical format του Ντάμιεν Σαζέλ για την Apple

Πολλοί είναι εκείνοι οι σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν πειραματιστεί τα τελευταία χρόνια γυρίζοντας ταινίες με το κινητό τους. Κάποιες από αυτές μάλιστα, όπως το «Tangerine» του Σον Μπέικερ αλλά και το «Unsane» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, σίγουρα αποτελούν μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα για το τι μπορεί κάποιος να πετύχει γυρίζοντας την ταινία του παρέα με ένα iPhone.

Βέβαια τον τελευταίο καιρό πολύ ακούγεται αρκετά μάλιστα κάποιοι να θέλουν αφήσουν πίσω τους κλασσική widescreen μορφή των ταινιών και να πειραματιστούν με το πιο αμφιλεγόμενο vertical format. Ο Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ ήδη ετοιμάζει μια ταινία γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου σε αυτή την κατακόρυφη μορφή, με τον τίτλο «V2. Escape from Hell», αλλά ο Ντάμιεν Σαζέλ γύρισε μια μικρό μήκους ταινία/διαφημιστικό με τίτλο «The Stunt Double», διάρκειας σχεδόν 9 λεπτών, σε vertical μορφή χρησιμοποιώντας μόνο το iPhone 11 Pro, για λογαριασμό της Apple, και το αποτέλεσμα δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό.

Διαβάστε ακόμα: Πείτε αντίο στο widescreen (;) Ερχεται το vertical format

the stunt double 607

Η Apple περιγράφει την ταινία αυτή ως «ένα ταξίδι στην ιστορία του σινεμά το οποίο επαναπροσδιορίζεται για την κάθετη οθόνη στο ‘The Stunt Double’ του Ντάμιεν Σαζέλ, μια μικρού μήκους ταινία γυρισμένη με το iPhone 11 Pro. Δείτε καθώς κλασσικά είδη του σινεμά γυρνάνε στο πλάι, από ταινίες περιπέτειας μέχρι το βουβό κινηματογράφο, από ταινίες κατασκοπίας μέχρι τα γουέστερν, αλλάζοντας το κάδρο και εκσυγχρονίζοντας τη μαγεία της ταινίας που γνωρίζουμε και αγαπάμε.»

Τελικά θα υιοθετηθεί το vertical format ως κάποιος νέος τρόπος κινηματογράφησης ή απλά πρόκειται απλά για κάποιο gimmick, έναν ευφάνταστο τρόπο για να διηγηθούν την ιστορία τους; Απολαύστε τη μικρού μήκους ταινία «The Stunt Double» παρακάτω, μαζί με ένα βίντεο από τα γυρίσματα.