Buzz

«This is not some game». O Κίλιαν Μέρφι κι ο Τζέιμι Ντόρναν αναλαμβάνουν την επιχείρηση «Anthropoid»

στα 10

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα η ταινία του Σον Ελις υπόσχεται παλιομοδίτικα, αγωνιώδη thrills.

«This is not some game». O Κίλιαν Μέρφι κι ο Τζέιμι Ντόρναν αναλαμβάνουν την επιχείρηση «Anthropoid»

Οχι, αντίθετα απ΄ότι ίσως ο τίτλος του φιλμ μπορεί να σας κάνει να φανταστείτε, το «Anthropoid» δεν είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα θρίλερ που διαδραματίζεται στην διάρκεια του δευτερου παγκόσμιου πολέμου και εξιστορεί την μυστική αποστολή δολοφονίας ενός από τους χειρότερους εγκληματίες των SS.

O Ράινχαρντ Χάιντριχ ήταν ο άνθρωπος που συνέλαβε κι οργάνωσε την «Τελική Λύση», την συστηματική εξόντωση των Εβραίων στην Γερμανία αλλά κι ολόκληρη την Ευρώπη κι ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ.

Δείτε ακόμη: Στα γυρίσματα του «Dunkirk» του Κρίστοφερ Νόλαν

anthropoid 607

Στην ταινία του Σον Ελις σκηνοθέτη του «Cashback» και του «Metro Manila», ο Κίλιαν Μέρφι κι ο Τζείμι Ντόρναν είναι δυο τσέχοι στρατιώτες που αναλαμβάνουν την δύσκολη σχεδόν αδύνατη αποστολή να τον δολοφονήσουν.

Δείτε ακόμη: 30 δευτερόλεπτα και 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις: «Fifty Shades of Darker» πρώτο teaser

Γυρισμένη στην Πράγα, με ατμόσφαιρα μυστηρίου, αγωνιώδη μουσική κι αμπούλες κυανίου, η ταινία μοιάζει αγωνιώδης με έναν ξεκάθαρα παλιομοδίτικο τρόπο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό. Το «Anthropoid» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι για να ανοίξει στο τέλος του καλοκαιριού στις αμερικάνικες αίθουσες.

anthropoid 607

Δείτε το πρώτο τρέιλερ πιο κάτω.


Δείτε ακόμη: