Buzz

O Αντονι - Falcon - Μακί ασκεί την δική του κριτική στις ταινίες της Marvel

στα 10

O νέος Captain America αναλαμβάνει να διορθώσει τις αδικίες στην πραγματική ζωή, ξεκινώντας από το ίδιο το «σπίτι» του τη Marvel.

O Αντονι - Falcon - Μακί ασκεί την δική του κριτική στις ταινίες της Marvel

Μπορεί ο Κρις Εβανς να μην είναι πλέον ο Captain America, έχοντας παραδώσει την σκυτάλη στον Falcon του Αντονι Μακί στο φινάλε της «Τελευταίας Πράξης» των Avengers, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως ο καινούργιος Captain δεν κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει ο υπερήρωας που αξίζουμε και στην πραγματική ζωή. Μιλώντας στο Variety ο Μακί μίλησε για την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση που πρέπει να υπάρχει στο Χόλιγουντ, ξεκινώντας από το ίδιο του το «σπίτι» τη Marvel Studios.

Αν και γενικά είναι αρκετά ευχαριστημένος δουλεύοντας στη Marvel, πιστεύει πως η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει από το σπίτι του καθενός και κοιτάζοντας στο δικό του πρόσεξε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. «Με ενοχλεί αρκετά το ότι έκανα εφτά ταινίες με την Marvel και κάθε παραγωγός, κάθε σκηνοθέτης, κάθε stunt man, κάθε σχεδιαστής κοστουμιών, κάθε βοηθός παραγωγής, καθένας τους ήταν λευκός. Είχαμε μόνο έναν μαύρο παραγωγό, το όνομά του ήταν Νέιτ Μουρ, και έκανε την παραγωγή του “Black Panther”. Αλλά όταν κάνεις τον “Black Panther” έχεις μαύρο σκηνοθέτη, μαύρο παραγωγό, μαύρο σχεδιαστή κοστουμιών, μαύρο χορογράφο για τα stunts. Είναι ό,τι πιο ρατσιστικό έχω δει. Γιατί εάν πρόκειται να προσλάβεις μόνο μαύρους ανθρώπους για μια ταινία με μαύρους, θες να πεις πως δεν είναι άξιοι για να δουλέψουν πάνω σε μια ταινία με λευκούς;» δήλωσε ο Μακί.

Διαβάστε ακόμα: Πρωινός καφές με τον Πολ Ραντ και τον Κρις Εβανς. Οχι, δεν έχουμε καλύτερο

falcon 607

Εκεί όμως που θέλει να καταλήξει ο Μακί είναι πως η Marvel δεν είναι κάποιο ρατσιστικό στούντιο αλλά, όπως και τα περισσότερα στούντιο στο Χόλιγουντ, πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο μέλλον όσο αφορά στην διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση. «Αυτό που προωθώ είναι ότι η Marvel θα πρέπει να προσλαμβάνει πάντα τους καλύτερους για την δουλειά. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε τις δυο καλύτερες γυναίκες ή τους δυο καλύτερους άντρες. Εντάξει. Είμαι κουλ με αυτούς τους αριθμούς για τα επόμενα 10 χρόνια. Επειδή αρχίζει να χτίζει μια γενιά από ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να έχουν κάτι στο βιογραφικό τους και να βρουν δουλειά.»

Παρ’ όλα αυτά ο Μακί πρωταγωνιστεί και στη νέα σειρά του Disney+ με τίτλο «The Falcon and the Winter Soldier», την οποία χαρακτήρισε ως μια μεγάλη ταινία. «Την γυρίζουμε ακριβώς όπως μια ταινία. Οσοι έχουν δουλέψει στην τηλεόραση πριν από αυτό λένε πως “δεν έχω δουλέψει ποτέ πάνω σε μια τηλεοπτική παραγωγή όπως αυτή.” Ο τρόπος με τον οποίο την γυρίζουμε μοιάζει ακριβώς σαν να κόβουμε μια ταινία σε τηλεοπτική σειρά. Ετσι αντί να έχουμε μια δίωρη ταινία θα έχουμε έξι ή οχτώ ωριαίες ταινίες.»

Η σειρά ήταν να κυκλοφορήσει στο Disney+ τον Αύγουστο, αλλά η παραγωγή της έχει σταματήσει αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια νέα ημερομηνία για την πρεμιέρα της. Σίγουρα όμως δεν θα πρόκειται να απολαύσουμε τις νέες περιπέτειες του Falcon/Captain America και του Winter Soldier πριν το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα: Ο δημιουργός του Deadpool κριτικάρει τη Marvel Studios για την στάση της απέναντι στον ήρωά του