Φεστιβάλ / Βραβεία

Animasyros 13: Το Flix στο phygital Pitching Forum της Αγοράς

στα 10

Για άλλη μια χρονιά είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Pitching Forum της Αγοράς του Animasyros 13 παρακολουθώντας μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στον χώρο του animation.

Animasyros 13: Το Flix στο phygital Pitching Forum της Αγοράς

Το Animasyros συνεχίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά το τμήμα της Αγοράς που πλέον αποτελεί πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας, συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, διανομείς και επαγγελματίες στον τομέα δημιουργίας ταινιών animation, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω έκτακτων εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία Covid-19. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Η τελευταία μέρα της Αγοράς του Animasyros, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, ξεκίνησε με καθιερωμένες της παρουσιάσεις, με πρώτη την Τζεραλντίν Μπας του Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy να παίρνει τον λόγο για να μιλήσει για την ιστορία, το παρόν και το μέλλον ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ animation του κόσμου και της Αγοράς της (MIFA), προσκαλώντας ταυτόχρονα όλους μας να παραβρεθούμε του χρόνου εκεί και να το ζήσουμε, όπως πρέπει, από κοντά.

Διαβάστε ακόμα: Animasyros 13: To τυχερό αστέρι

animasyros 13 agora 607

animasyros 13 agora 607

Η συνέχεια αν και λίγο πιο τεχνική, αλλά εξίσου σημαντική, η Βασιλική Διαγουμά του ΕΚΟΜΕ, μέσω βίντεο που έστειλε στο φεστιβάλ, μίλησε για τα χρηματοδοτικά κίνητρα του ΕΚΟΜΕ στην οπτικοακουστική παραγωγή για τους δημιουργούς και παραγωγούς που θέλουν να γυρίσουν την ταινία τους στην Ελλάδα, ενώ μετά οι Αθηνά Καλκοπούλου και Αννα Κασιμάτη από το Eλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μίλησαν για τις προοπτικές και το μέλλον των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Animation. Αν και στο τέλος απέφυγαν να απαντήσουν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ΕΚΚ, με την παραίτηση και τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, αρκέστηκαν να πουν πως είναι πολύ χαρούμενες που θα συνεργαστούν με άτομα που έχουν χρόνια εμπειρίας στον ελληνικό σινεμά.

Τέλος ο Παναγιώτης Κυριακουλάκος του ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στην ελληνική κοινότητα των κινουμένων σχεδίων, η οποία φέτος γιορτάζει τα 75 της χρόνια, αναφέροντας σημαντικές επιτυχίες της οι οποίες οφείλονται σε πρωτοβουλίες της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ μέσα στην τελευταία πενταετία. Αλλά αναφέρθηκε και στο μέλλον της, όπου με τα προγράμματα Greek Animation Rocks, Greece Animated 2021 η Ελληνική Ενωση Κινουμένων Σχεδίων προετοιμάζει συστηματικά, πάντα με συνεργασία της Ελληνικής Πολιτείας και των επαγγελματικών φορέων της χώρας, ένα δυναμικό οικοσύστημα παραγωγής κινουμένων σχεδίων.

animasyros 13 agora 607

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την παρουσίαση της χθεσινής Αγοράς του Animasyros 13.


Διαβάστε ακόμα: Γνωρίστε τους δημιουργούς της Αγοράς του Animasyros 13

Aνάμεσα στα δεκάδες projects που κατατέθηκαν, διακρίθηκαν έξι τα οποία θα παρουσιαστούν στη Σύρο και θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων και μία θέση στο Φεστιβάλ του Annecy. Οι ταινίες αυτές ήταν:

Pelo na Venta/ In Her Face (PT) / Ταινία Μικρού Μήκους υπό ανάπτυξη της Μαργαρίντα Μαντέιρα
Oscar (GR) / Ταινία Μικρού Μήκους υπό ανάπτυξη των Πολυξένη Κάτσαρη & Ματίνα Φύκαρη
Vast Blue Antarctica (GR) / Ταινία Τεκμηρίωσης Ανιμέισον υπό ανάπτυξη του Χρήστου Πανάγου
Playground (GR) / Σειρά μικρού μήκους υπό ανάπτυξη των Κλεοπάτρα Κοραή και Ελενα Παυλάκη
Travel Bugs (GR) / Σειρά μικρού μήκους υπό ανάπτυξη του Φωκίωνα Ξένου
Mesut (CY) / Ταινία μικρού μήκους της Αλεξίας Ρόιντερ

Ολες τους υπέροχες, η καθεμιά της με τον δικό της μοναδικό τρόπο, κατάφεραν να μαγέψουν κοινό και επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση. Ο νικητής, ο οποίος θα ανακοινωθεί σήμερα, θα έχει την τύχη να παρουσιάσει την ταινία του του χρόνου στο Φεστιβάλ του Annecy μπροστά σε πάνω από 200 επαγγελματίες του χώρου του animation.


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενδέχεται να τροποποιηθεί λόγω έκτακτων εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία Covid-19. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

animasyros 13 agora 607