Buzz

O Spider-Man φοράει γυναικεία στο ήδη πολυσυζητημένο βιντεο κλιπ «We Exist» των Arcade Fire

στα 10

Θέλει τόλμη να είσαι ο Spider-Man και να υποδύεσαι την τρανς. O Αντριου Γκάρφιλντ δεν δίνει δεκάρα στο βίντεο κλιπ των Arcade Fire «We Exist» που προκαλεί ήδη αντιδράσεις... χωρίς λόγο.

O Spider-Man φοράει γυναικεία στο ήδη πολυσυζητημένο βιντεο κλιπ «We Exist» των Arcade Fire

Βλέποντας ολόκληρο το «We Exist» των Arcade Fire δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις το θάρρος του Αντριου Γκάρφιλντ, που βγάζοντας το κοστούμι του Spider-Man, ντύνεται με γυναικεία ρούχα σε ένα στρατευμένο βίντεο κλιπ φτιαγμένο για να αποθεώσει τα ανθρώπινα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, ήρθαν από την ίδια την κοινότητα που θα προτιμούσαν οι Arcade Fire να είχαν διαλέξει μια πραγματική τρανς για το βίντεο, αναγκάζοντας τον Γουιν Μπάτλερ του συγκροτήματος να απαντήσει δημόσια μέσα από μια συνέντευξή του στο περιοδικό The Advocate.

«Σκεφτήκαμε πολύ πριν κάνουμε το βίντεο. Δεν βλέπω ως αρνητική την επιλογή του Αντριου. Μπορώ ωστόσο να κατάλαβω πόσο ευαίσθητο είναι το θέμα», αναφέρει ο Μπάτλερ.

Ο Ντέιβιντ Γουίλσον, σκηνοθέτης του κλιπ, δήλωσε πως αυτό που τον οδήγησε στο να επιλέξει τον Γκάρφιλντ ήταν το πάθος του ηθοποιού για το πρότζεκτ: «Πριν μιλήσω με τον Αντριου είχαμε σκεφτεί πως ίσως θα ήταν λογικό να διαλέξουμε μια τρανς για το ρόλο. Αλλά όταν μίλησα μαζί του, η αφοσίωση του και το πάθος του για το πρότζεκτ ήταν σαρωτικά. Για έναν ηθοποιό του διαμετρήματός του, το να εμπλέκεται συναισθηματικά τόσο πολύ σε ένα βίντεο, είναι κάτι σημαντικό.»

«Για ένα γκέι παιδί στη Τζαμάικα, το να βλέπει τον ηθοποιό που παίζει τον Spider-Man σε έναν τέτοιο ρόλο στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», συμπληρώνει ο Μπάτλερ για ένα τραγούδι που γράφτηκε στη Τζαμάικα, με τον Μπάτλερ να γίνεται μάρτυρας της βίας απέναντι στην γκέι κουλτούρα.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «We Exist» των Arcade Fire:


Διαβάστε ακόμη: