Buzz

To (κινηματογραφικό) «Joan of Arc» των Arcade Fire

στα 10

Εμπνευσμένος από το βίντεο του «Afterlife» των Arcade Fire με εικόνες από το «Black Orpheus» του Μαρσέλ Καμί, ο ερασιτέχνης Κρεγκ Τζ. Κλαρκ φτιάχνει ένα βίντεο για το «Joan of Arc» από το άλμπουμ «Reflektor» επιστρέφοντας στις απαρχές του σινεμά.

To (κινηματογραφικό) «Joan of Arc» των Arcade Fire

Δεν είναι το επίσημο βίντεο για το «Joan of Arc» των Arcade Fire από το νέο τους άλμπουμ «Reflektor», αλλά το μοντάζ που επιμελήθηκε ο Κρεγκ Τζ. Κλαρκ και ανάρτησε στο προσωπικό του κανάλι στο Vimeo θα μπορούσε να σταθεί άνετα ως η τέλεια εικονογράφηση ενός από τα καλύτερα νέα τραγούδια του συγκροτήματος.

Εμπνευσμένος από την ίδια την πρωτοβουλία των Arcade Fire για το βίντεο κλιπ του «Afterlife» που ντύθηκε με τις εικόνες του «Black Orpheus» του Μαρσέλ Καμί (δείτε το εδώ), o Κλαρκ επιστρέφει ακόμη πιο πίσω σε εμβληματικές εικόνες της ιστορίας του κινηματογράφου.

Με (πειραγμένες) εικόνες από το «The Passion of Joan of Arc» του Καρλ Τιοντόρ Ντράγιερ, το «Jeanne d' Arc» του Ζορζ Μελιές και το cult «Häxan: Witchcraft Through the Ages», το αποτέλεσμα είναι ένα παραισθησιογόνο ταξίδι στις απαρχές του σινεμά και στη βασανισμένη μορφή μιας γυναίκας που διασχίζει τους αιώνες ως σύμβολο θυσίας... προς την ελευθερία.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: