Industry

Ανακαλύπτοντας τον Τέρι Γκίλιαμ, ένα συρτάρι τη φορά…

στα 10

Η κόρη του ξεχωριστού δημιουργού αναλαμβάνει να… τακτοποιήσει το αρχείο του μπαμπά της, του Τέρι Γκίλιαμ και όλος ο κόσμος γίνεται μάρτυρας των ευρημάτων της!

Ανακαλύπτοντας τον Τέρι Γκίλιαμ, ένα συρτάρι τη φορά…
Σχέδιο για τους τίτλους αρχής του «Monty Python's The Meaning of Life»

Στις 18 Ιουλίου, η Χόλι ΝτιΜπουά Γκίλιαμ, η μία από τα τρία παιδιά του δαιμόνιου παραμυθά Τέρι, ανέλαβε να… βάλει σε τάξη το χαοτικό, σκονισμένο αρχείο του μπαμπά της και να δει τι θησαυρούς μπορούσε ν’ ανακαλύψει κάτω από τη σκόνη και μέσα στα ακατάστατα συρτάρια, ντουλάπια και κουτιά. Κι αποφάσισε αυτή τη «δουλειά» να τη μοιραστεί.

Η Χόλι ξεκίνησε να γράφει καθημερινά σ’ ένα καινούριο blog, που λέγεται «Discovering Dad» και όπου περιγράφει και φωτογραφίζει τα ευρήματά της, από την εποχή που ο Τέρι Γκίλιαμ έφτιαχνε φωτο-ιστορίες για το Help!, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, μέχρι σήμερα, διασχίζοντας ολόκληρη την ιστορία των Monty Python αλλά και τις κινηματογραφικές του ταινίες.

Να πώς ξεκινάει η Χόλι το blog της:

Τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβα το υπέρογκο έργο του να οργανώσω το αρχείο του πατέρα μου – όλες τις δουλειές του από την εποχή πριν τους Python, ό,τι έκανε ως κομίστας, φωτογράφος και συντάκτης του περιοδικού Help!, όλα τα πρωτότυπα εικαστικά και τις φιγούρες του για τα animation των Python, τις αφίσες, τα λογότυπα και γενικά ό,τι είχε να κάνει με τους Python, μέχρι τα storyboards και τα σχέδια για τις μεγάλου μήκους ταινίες του και άλλα projects που δεν είχαν σχέση με τον κινηματογράφο (μέσα σ’ αυτά και την όπερα του «Φάουστ» και το αμφιλεγόμενο διαφημιστικό για τη Nike). Γιατί; Επειδή υπήρξα αρκετά τυχερή, ώστε να περικυκλώνομαι από τη συγκλονιστική δουλειά του πατέρα μου όλη μου τη ζωή και νομίζω ότι πρέπει όλοι να έχουν την ευκαιρία να τη δουν, οπότε οργανώνω τα αρχεία έτσι ώστε να μπορέσουν, κάποια στιγμή, να παρουσιαστούν σ’ ένα βιβλίο ή μια έκθεση. Σ’ αυτή τη (σκονισμένη) διαδρομή ανακάλυψα αληθινά διαμάντια. Εφτιαξα αυτό το blog για να μοιραστώ το ταξίδι μου και κάποια από τα διαμάντια που βρήκα στο δρόμο μου… Απολαύστε το.

Μακάρι κάτι τέτοιο να εννοούσαν και οι δικοί μας γονείς, όταν μας έλεγαν, «θέλω να μου κάνεις μια δουλίτσα!»

Περισσότερος Τέρι Γκίλιαμ