Industry

Αν δεν έχετε «Stage Fright»… ανταποκριθείτε στο κάλεσμα!

στα 10

Η νέα, πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, «Stage Fright», αναζητά το καστ της. Διαβάστε λεπτομέρειες και δοκιμάστε τις αντοχές του εαυτού σας.

Flix Team
Αν δεν έχετε «Stage Fright»… ανταποκριθείτε στο κάλεσμα!

Συνεχίζοντας μια πορεία που μετράει μόνο διακρίσεις, ο Γιώργος Ζώης αφήνει πίσω τις δύο ταινίες μικρού μήκους («Casus Belli», «Τίτλοι Τέλους») που του χάρισαν τον τίτλο ενός από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους ευρωπαίους δημιουργούς και οδεύει ολοταχώς για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, με τίτλο «Stage Fright».

Εχοντας ήδη βραβευθεί στο CineLink του Σαράγεβο με το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου και χρηματική υποστήριξη δέκα χιλιάδων ευρώ και στο TorinoFilmLab Meeting με το δεύτερο βραβείο αξίας 80.000 ευρώ, το «Stage Fright» παρουσιάστηκε στο «L'Atelier» του Φεστιβάλ Καννών, το πρόγραμμα ανάπτυξης σχεδίων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2005 κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και στηρίζει κατά βάση σχέδια ταινιών νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο.

Το «Stage Fright», σε παραγωγή της Μαρίας Δρανδάκη, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Γιώργος Ζωής είναι «το άγχος του ηθοποιού πάνω στην σκηνή, αλλά ο κυριολεκτικός όρος προέρχεται από την ψυχιατρική επιστήμη και σημαίνει ο φόβος της έκθεσης του αληθινού μας εαυτού μπροστά στους άλλους. Αυτό είναι και που με ενδιαφέρει: η κυριολεξία του να πράττεις αυτό που είσαι. Το σενάριο εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο στο οποίο εισέρχονται μια ομάδα εισβολέων με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους. Οι εισβολείς δεν μεταφέρουν ένα μήνυμα μέσα από τις πράξεις τους, αυτές είναι στην ουσία το μήνυμα.»

Τώρα το «Stage Fright» είναι έτοιμο να αναζητήσει τους ηθοποιούς που θα του δώσουν ζωή στην οθόνη. Το κάστινγκ των βασικών ρόλων της ταινίας γίνεται αυτές τις μέρες. Ηθοποιοί και χορευτές ηλικίας 18-65, άνδρες και γυναίκες, προσκαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους και πρόσφατες φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stagefrightcasting@gmail.com. Εάν πιστεύετε ότι οι προδιαγραφές σάς ταιριάζουν, μη χάσετε χρόνο!

Διαβάστε περισσότερα: