Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ενωση Κριτικών της Αμερικής ψήφισε το «Nomadland» ως την καλύτερη ταινία του 2020

στα 10

Μέσα σε μια ομολογουμένως περίεργη κινηματογραφική χρονιά, η Ενωση Κριτικών της Αμερικής έδωσε το μεγάλο βραβείο στο «Nomadland» της Κλόι Ζάο ξεκαθαρίζοντας κάπως το τοπίο για τα Οσκαρ τον Απρίλιο.

Η Ενωση Κριτικών της Αμερικής ψήφισε το «Nomadland» ως την καλύτερη ταινία του 2020

Μπορεί το 2020 να ήταν μια από τις πιο περίεργες κινηματογραφικές χρονιές, αλλά οι βραβεύεις των Ενώσεων Κριτικών της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες, η Ενωση Κριτικών της Αμερικής προσπάθησε να δείξει κι αυτή, με τα δικά της βραβεία, όσο το δυνατόν γίνεται, έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τα Οσκαρ του 2021.

Μπορεί να ήρθε κοντά στο να κερδίσει το μεγάλο βραβείο στις Ενώσεις Κριτικών της Νέας Υόρκης και του Λος Αντζελες, αλλά το «Nomadland» κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ενωση Κριτικών της Αμερικής, ενώ με δυο πόντους πίσω ακολουθεί το «First Cow» της Κέλι Ράιχαρντ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2021

First Cow 607

Μαζί με την Καλύτερη Ταινία, το «Nomadland» κέρδισε και τα βραβεία σκηνοθεσίας, για την Κλόι Ζάο, Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία, για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, και Φωτογραφίας για τον Τζόσουα Τζέιμς Ρίτσαρντς.

Ο Ντελρόι Λίντο κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στο «Da 5 Bloods» αφήνοντας πίσω τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν για την ερμηνεία του στο «Ma Rainey’s Black Bottom». Ανάμεσα στις υπόλοιπες βραβεύσεις η Μαρία Μπακάλοβα, η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός που εξέπλησσε τους πάντες με την ερμηνεία της στο «Borat 2», κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ το «Collective» από την Ρουμανία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ma rainey's black bottom 607

Διαβάστε παρακάτω τους νικητές και τους επιλαχόντες.

Καλύτερη Ταινία: «Nomadland» (Επιλαχόντες: «First Cow», «Never Rarely Sometimes Always»)
Καλύτερη Σκηνοθεσία: Κλόι Ζάο για το «Nomadland» (Επιλαχόντες: Στιβ ΜακΚούιν για το «Small Axe», Κέλι Ράιχαρντ για το «First Cow»)
Α΄ Γυναικείου Ρόλου: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το «Nomadland» (Επιλαχόντες: Βαιόλα Ντέιβις για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Σίντεϊ Φλάνιγκαν για το «Never Rarely Sometimes Always»)
A’ Ανδρικού Ρόλου: Ντελρόι Λίντο για το «Da 5 Bloods» (Επιλαχόντες: Τσάντγουικ Μπόουζμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Ριζ Αχμεντ για το «Sound of Metal»)
Β’ Ανδρικού Ρόλου: Πολ Ράσι για το «Sound of Metal» (Επιλαχόντες: Γκλιν Τούρμαν για το «Ma Rainey’s Black Bottom», Τσάντγουικ Μπόουζμαν για το «Da 5 Bloods»)
Καλύτερο Σενάριο: «Never Rarely Sometimes Always» (Επιλαχόντες: «First Cow», «I’m Thinking of Ending Things»)
Καλύτερη Φωτογραφία: «Nomadland» (Επιλαχόντες: «Lovers Rock», «Vitalina Varela»)
Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: «Collective» (Επιλαχόντες: «Bucarau» και «Beanpole», «Vitalina Varela»)
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «Time» (Επιλαχόντες: «City Hall», «Collective»)