Industry

Αφότου άλλαξε την πορεία του Netflix, ο Αλφόνσο Κουαρόν κάνει μια συμφωνία-γίγα με την Apple TV+

στα 10

Ο πολυ-οσκαρικός Μεξικανός σκηνοθέτης καταπιάνεται με την streaming πλατφόρμα που ντεμπουτάρει την 1η Νοεμβρίου.

Αφότου άλλαξε την πορεία του Netflix, ο Αλφόνσο Κουαρόν κάνει μια συμφωνία-γίγα με την Apple TV+

Ο Αλφόνσο Κουαρόν είναι, μεταξύ άλλων, ένα τολμηρό μυαλό, ένας δημιουργός που δεν φοβάται να δοκιμάσει νέες σφαίρες, είτε αυτή είναι η κινηματογραφική τεχνολογία, είτε το διάστημα, είτε... η ταραγμένη σχέση σινεμά και τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη: Καλύτερη τηλεόραση, ή μια από τα ίδια; Αυτό (θα) είναι το Apple TV+

Το «Ρόμα» του ήταν η πρώτη ταινία παραγωγής Netflix που, έχοντας κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, βγήκε σε κύκλωμα κινηματογραφικών αιθουσών, λίγο πριν και, ευρέως, ταυτόχρονα, με την έξοδό της στη streaming πλατφόρμα. Done that, θα σκέφτηκε ο Κουαρόν και τώρα ξεκινά για νέες περιπέτειες.

apple TV+ 607Και η Οπρα στην Apple TV+

Η Apple TV+, η «άλλη» streaming πλατφόρμα που ετοιμάζεται να λειτουργήσει την πρώτη Νοεμβρίου (με χρέωση 4,99 δολάρια το μήνα), καπάρωσε τον πολυπόθητο δημιουργό. Ο Κουαρόν και η Apple ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους, που προβλέπει ότι ο σκηνοθέτης, μέσω της εταιρίας παραγωγής του, Esperanto Filmoj, θα αναπτύξει και διαθέσει τηλεοπτικά πρότζεκτ, δηλαδή σειρές και ταινίες, αποκλειστικά στην Apple TV+. Αυτή η συμφωνία - της οποίας την οικονομική πλευρά δεν γνωρίζουμε, αλλά μόνο η σκέψη της μας φέρνει ίλιγγο - έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη μεγαλεπήβολη λίστα ονομάτων, από την Οπρα Γουίνφρεϊ ως την DHX των Peanuts, που θ' αποτελέσουν τη βάση της πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη: «Είμαι ευγνώμων για το Netflix.» Ο Μπονγκ Τζουν-χο μιλάει για το «Okja» και την έκπληξη του «Parasite»

Κι αν περιμένουμε ως την 1η Νοεμβρίου να μάθουμε ολόκληρο το πρόγραμμα της Apple TV+, θα περιμένουμε κι έντεκα μέρες παραπάνω, όταν η Disney+ θ' ανακοινώσει τα δικά της καλούδια, λανσάροντας τη δική της πλατφόρμα (έχουμε ήδη μια πρώτη γεύση από το «The Morning Show»). Το μόνο σίγουρο είναι ότι, πριν ακόμα η σχέση σινεμά - streaming σταθεροποιηθεί, το τοπίο στις πλατφόρμες αλλάζει καθοριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν θεωρεί τις ταινίες της Marvel... ταινίες