Buzz

To τρέιλερ του «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι αποκαλύπτει τα μυστικά του!

στα 10

Αναλύουμε σκηνή-σκηνή το τρέιλερ της live action εκδοχής του «Aladdin» και ανακαλύπτουμε τα μυστικά που κρύβει.

To τρέιλερ του «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι αποκαλύπτει τα μυστικά του!

Χτες έκανε πρεμιέρα το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Aladdin», σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι, η οποία συνεχίζει την σειρά των live action μεταφορών παλιών ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney.

Tο πρώτο τρέιλερ δεν αποκαλύπτει πολλά, ωστόσο... αρκετά έτσι ώστε να μας κάνουν να ανυπομονούμε για την ταινία. Και αν κάποιος κάτσει και ψάξει καλά μπορεί να μάθει ένα δυο μυστικά τα οποία κρύβει καλά μέσα στις σκηνές του. Εμείς καταφέραμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του και σας τα μοιραζόμαστε εδώ. Αλλά πριν, δείτε παρακάτω το τρέιλερ για να πάρετε μια μικρή γεύση.


Διαβάστε ακόμα: «Only one may enter here»: Πρώτο teaser trailer για το live action ριμέικ του «Aladdin»

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά πρώτα. Η αφίσα η οποία κυκλοφόρησε αργά την Τετάρτη το βράδυ δείχνει το λυχνάρι του Τζίνι σε ένα μοβ φόντο και με τον (υπό)τίτλο «Choose Wisely» («Επιλέξτε Σοφά»). Η αφίσα μοιάζει αρκετά με εκείνη της ταινίας του 1992, μόνο που εκεί βλέπουμε και τα χέρια του Αλαντίν να τρίβουν το λυχνάρι και τον τίτλο «Σκεφτείτε αν είχατε τρεις ευχές, τρεις ελπίδες, τρία όνειρα και όλα έβγαιναν αληθινά.» Ωραία επιλογή για πρώτη αφίσα, με μικρές πινελιές νοσταλγίας.

aladdin poster 1992 607 Η αφίσα της ταινίας animation «Aladdin» του 1992.

Aladdin 607 Η αφίσα της live action ταινίας «Aladdin» του 2019.

Το τρέιλερ αρχίζει με ένα πλάνο από ψηλά δείχνοντας ένα μικρό καραβάνι από τέσσερις ανθρώπους να ταξιδεύουν πάνω σε καμήλες στην μέση μιας ερήμου. Τώρα εδώ είναι δυο τα τινά: ή βλέπουμε ένα πλάνο από την εισαγωγή της ταινίας, με τον πλανόδιο πωλητή να τραγουδά τις «Arabian Nights», αν και στην ταινία του 1992 ο πωλητής αυτός ταξίδευε μόνος του, ή είναι η σκηνή όπου ο Τζαφάρ μαζί με τον κλέφτη Γκαζίμ, στην αρχή της ταινίας, ή μαζί με τον Αλαντίν ταξιδεύουν στην Σπηλιά των Θαυμάτων. Μια μετέπειτα σκηνή του τρέιλερ μας κάνει να καταλάβουμε πως τελικά είναι ο Τζαφάρ μαζί με άλλα τρία άτομα. Η σκηνή αυτή συνοδεύεται και από τη μουσική του τραγουδιού «Arabian Nights», δίνοντάς της έτσι μια ατμόσφαιρα μυστήριου και μυστικισμού. Το τρέιλερ ξεκινά δυναμικά…

aladdin trailer analysis 607


Το πλάνο αλλάζει με μια πανοραμική όψη της Ακραμπα από μακριά σε όλο της το μεγαλείο, και από πάνω της ένα πουλί να πετάει; Ο Ιάγκος ίσως;

aladdin trailer analysis 607

Μετά το logo της Disney, βλέπουμε πως όντως το πουλί που πετούσε πριν ήταν ο παπαγάλος Ιάγκος, ο σύντροφος του κακού μάγου Τζαφάρ, που αυτή την φορά πετά το βράδυ πάνω από την υπέροχα φωτισμένη πόλη. Αν προσέξετε λίγο καλύτερα θα αναγνωρίσετε τα κόκκινα και μπλε πούπουλά του, σήμα κατατεθέν του Ιάγκου.

aladdin trailer analysis 607

iago aladdin 607

Αλλά γρήγορα το πλάνο αλλάζει, και ο Ιάγκος φτάνει έξω από την Σπηλιά των Θαυμάτων όπου, καθώς την πλησιάζει, ακούγεται η περίφημος γρίφος του «Μόνο ένας μπορεί να μπει εδώ. Ενας που έχει μεγάλη αξία μέσα του. Ενας με αδαμάντινο χαρακτήρα». Και εκεί βλέπουμε, όντως τέσσερις χαρακτήρες. Σίγουρα είναι ο Τζαφάρ (φαίνεται στα αριστερά της εισόδου), κρατώντας το φιδίσιο σκήπτρο του, μαζί με τον κλέφτη Γκαζίμ που πλησιάζει την είσοδο της σπηλιάς, από την εισαγωγή της ταινίας, και μαζί τους, μάλλον, δυο φρουροί. Δεν μπορεί να είναι ο Αλαντίν αυτός που μπαίνει στη σπηλιά, μιας και ο Τζαφάρ σε εκείνη την σκηνή είναι μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο.

aladdin trailer analysis 607

aladdin trailer analysis 607

Στο επόμενο πλάνο βλέπουμε τον κλέφτη Γκαζίμ να μπαίνει στη σπηλιά με την είσοδο να κλείνει πίσω του και αυτός να βρίσκει τον θάνατό του. Οπως ακριβώς και στην ταινία του ’92. Και πάλι, δεν μπορεί να είναι ο Αλαντίν ο συγκεκριμένος χαρακτήρας που μπαίνει στη σπηλιά, μιας και φαίνεται να είναι η συνέχεια της προηγούμενης σκηνής, με κάποιον φρουρό να φαίνεται στα δεξιά του πλάνου.

aladdin trailer analysis 607


Και εκεί μπαίνει μια, πιο επική αν θέλετε, εκδοχή του τραγουδιού «A Friend Like Me», με ένα πλάνο μέσα από τη Σπηλιά των Θαυμάτων, γεμάτο χρυσάφι και φυσικά το λυχνάρι πάνω στο βράχο, σε περίοπτη θέση, στη μέση των θησαυρών. Το κομμάτι ταιριάζει απόλυτα μιας και εδώ είναι η στιγμή που ο Αλαντίν θα γνωρίσει το Τζίνι για πρώτη φορά, και θα του τραγουδήσει ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια της ταινίας.

aladdin trailer analysis 607

aladdin trailer analysis 607

aladdin trailer analysis 607


Και ως τελική σκηνή, μετά το logo της ταινίας, που είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό, βλέπουμε επιτέλους τον Μένα Μασούντ, ως Αλαντίν, να προσπαθεί να πάρει το λυχνάρι… Πέρα από κλασικό κόκκινο γιλέκο και το μπλε του καπέλο, δείχνει να φοράει και ένα άσπρο πουκάμισο. Στη ταινία του ’92 ο Αλαντίν κυκλοφορούσε γυμνός από τη μέση και πάνω (εκτός από το κόκκινο ξεκούμπωτο γιλέκο του δεν φορούσε τίποτε άλλο). Ισως η Disney στη live action εκδοχή της ταινίας να πίστευε πως κάτι τέτοιο μοιάζει ανάρμοστο, κυρίως για τα μικρά παιδιά. Αλλά, ποιος ξέρει; Ισως τον δούμε να κυκλοφορεί και χωρίς το πουκάμισό του.

aladdin trailer analysis 607

aladdin trailer analysis 607

Ενα από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η Disney είναι το πώς θα φτιάξει το Τζίνι και πώς θα μπορέσει ο Γουίλ Σμιθ να του δώσει σάρκα και οστά έτσι ώστε να μην προδώσει το μύθο. Το animation στην παλιά ταινία ήταν μονόδρομος για να έρθει το Τζίνι στη ζωή, σε συνδυασμό με την ερμηνεία του Ρόμπιν Γουίλιαμς, όπου με το αστείρευτο χιούμορ του, και την «αδαμάντινη» προσωπικότητά του το έκαναν ένα από τους καλύτερους χαρακτήρες της ταινίας.

Δείτε ακόμη: Συγκίνηση: δείτε τα extras του «Αλαντίν» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στο στούντιο ηχογράφησης

Alladin

Η ταινία «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι θα βγει στις αίθουσες στις 24 Μαΐου 2019.

Δείτε ακόμη: Το Flix διαλέγει τα καλύτερα τρέιλερ της εβδομάδας