Buzz

H κατά Πατσίνο «Σαλώμη» του Οσκαρ Ουάιλντ, με την Τζέσικα Τσαστέιν, φτάνει στις αίθουσες

στα 10

Η κινηματογραφημένη εκδοχή του θεατρικού που ανέβασε στο Broadway και το ντοκιμαντέρ που γύρισε για την διαδικασία, έπαψαν να αγνοούνται.

H κατά Πατσίνο «Σαλώμη» του Οσκαρ Ουάιλντ, με την Τζέσικα Τσαστέιν, φτάνει στις αίθουσες

Ηταν το 2011 όταν το «Wilde Salome» έκανε την πρώτη του προβολή στο φεστιβάλ της Βενετίας. Πρωταγωνίστρια του θεατρικού, της ταινίας και του ντοκιμαντέρ που προέκυψαν από την ενασχόληση του Πατσίνο με το έργο του Οσκαρ Ουάιλντ ήταν η Τζέσικα Τσαστέιν που μέχρι τότε την είχαμε δει μόνο στο «Δέντρο της Ζωής» του Τέρενς Μάλικ.

Στο φιλμ του Πατσίνο, ήταν εκείνη που έκλεβε την παράσταση τόσο που γράφοντας για το φιλμ από το φεστιβάλ της Βενετίας, το χαρακτηρίσαμε ως «την ανατολή της Τζέσικα Τσαστείν». Και πράγματι, η καθηλωτική ερμηνεία της και η συνέχεια της καριέρας της μας δικαίωσε στην συνέχεια αφού στα λίγα χρόνια που ακολούθησαν, μεταμορφώθηκε σε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς των ημερών μας.

Οσο για την εμμονή του Πατσίνο με την «Σαλώμη»; Στα χνάρια του «Αναζητώντας τον Ριχάρδο», ο ηθοποιός και σκηνοθέτης καταπιάνεται εδώ με τη «Σαλώμη» του Οσκαρ Ουάιλντ και μαζί με τον μύθο και τη ζωή του ίδιου του συγγραφέα. Προκειμένου να εξερευνήσει το έργο, τη σημασία του αλλά και τα όριά του, αποφασίζει να ανεβάσει μια δραματοποιημένη ανάγνωση του στο Λος Αντζελες, να την κινηματογραφήσει όσο παίζεται, να γυρίσει μια «κινηματογραφική εκδοχή» του εκτός σκηνής και μαζί, ένα ντοκιμαντέρ για όλη αυτή την μπερδεμένη και ίσως συσίφεια προσπάθεια.

Τώρα τρία χρόνια μετά τα δύο φιλμ που προέκυψαν από εκείνη την διαδικασία ετοιμάζονται για μια ειδική προβολή στο Λονδίνο στις 21 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα προβληθούν και τα δύο φιλμ κι ο Αλ Πατσίνο θα κουβεντιάσει ζωντανά από σκηνής με τον Στίβεν Φράι. Τόσο η προβολή όσο και η κουβέντα θα μεταδοθούν ζωντανά σε κινηματογράφους σε ολόκληρη την Αγγλία κι ένα καινούριο τρέιλερ για τα δύο φιλμ είναι online. Δείτε το πιο κάτω και διαβάστε περισσότερα για την «Wilde Salome» εδώ.

Διαβάστε ακόμη: