Buzz

Ενα sci-fi κινηματογραφικό μιούζικαλ βασισμένο στη μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι; Κλείνουμε ήδη εισιτήριο!

στα 10

Η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα του «The Lure» έχει στα σκαριά ένα από τα πιο συναρπαστικά πρότζεκτ που ακούσαμε τελευταία.

Ενα sci-fi κινηματογραφικό μιούζικαλ βασισμένο στη μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι; Κλείνουμε ήδη εισιτήριο!

Μπορεί το «La La Land» να μονοπώλησε πέρσι το ενδιαφέρον στον τομέα των μιούζικαλ (και όχι μόνο), όμως όσοι είχαν την τύχη να δουν το «The Lure» της πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας Ανιέσκα Σμοτσίνσκα ξέρουν ότι το πιο πρωτότυπο και αντισυμβατικά ρομαντικό μιούζικαλ της χρονιάς μάς ήρθε από την Πολωνία και διέθετε ως ηρωίδες δυο αιμοδιψείς γοργόνες!

Και απ’ ότι φαίνεται, η ανερχόμενη δημιουργός δεν έχει σκοπό να σταματήσει να πειραματίζεται με το είδος. Αν και η επόμενη ταινία που ετοιμάζει αφορά μια γυναίκα που χάνει σταδιακά τη μνήμη της, η Σμοτσίνσκα μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για ένα ακόμα σχέδιό της, το οποίο άνετα βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα πιο συναρπαστικά κινηματογραφικά πρότζεκτ που ακούσαμε τελευταία:

Διαβάστε ακόμη: Η μοντέρνα Βίβλος των μιούζικαλ του 21ου αιώνα

Agnieszka Smoczynska 607 Η σκηνοθέτιδα Ανιέσκα Σμοτσίνσκα ποζάροντας ως... γοργόνα

«Θέλουμε να κάνουμε μια sci-fi όπερα με μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι, η οποία θα έχει τον τίτλο “Deranged”. Είναι σχετικά με έναν ντετέκτιβ ο οποίος προσλαμβάνεται από το Τμήμα Εγκλημάτων Τέχνης προκειμένου να διαπιστώσει αν η δολοφονία ενός 16χρονου κοριτσιού είναι έγκλημα ή έργο τέχνης. Εχουμε αρχίσει να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό και ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα».

Οι θεωρίες των φαν του μουσικού έχουν ήδη οργιάσει, με τους περισσότερους να υποθέτουν ότι η Σμοτσίνσκα αναφέρεται στο άλμπουμ «Outside», που ο Μπόουι κυκλοφόρησε το 1995 και το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει το πρώτο έργο σε μια σειρά δίσκων που θα περιέγραφαν έναν δυστοπικό κόσμο του 1999. Αν και η προσπάθεια δεν είχε τελικά συνέχεια, το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλάμβανε ένα διήγημα του Μπόουι με τον τίτλο «The diary of Nathan Adler or the art-ritual murder of Baby Grace Blue: A non-linear Gothic Drama Hyper-cycle», από το οποίο η Σμοτσίνσκα μοιάζει να έχει αντλήσει έμπνευση για την ταινία της.

Εμείς ελπίζουμε μόνο η νεαρή σκηνοθέτιδα να καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο των μουσικών δικαιωμάτων που συνήθως ταλανίζει τέτοιες προσπάθειες και να μας χαρίσει ακόμα ένα αταξινόμητο, σουρεαλιστικό μιούζικαλ, όπως ακριβώς ήταν και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.

Και για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο τρέιλερ του «The Lure» εδώ.

Διαβάστε ακόμη