Buzz

Αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη στην Ταινιοθήκη

στα 10

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Σκηνοθετώντας την Κόλαση» του Χρήστου Χουλιάρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ένα μικρό αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη δίνει ακόμη μια ευκαιρία για επιστροφή στα... βασικά.

Flix Team
Αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη στην Ταινιοθήκη

«To "Directing Hell" είναι ένα ταξίδι, μια προσπάθεια εξερεύνησης του σκοτεινού ιδιαίτερου κινηματογραφικού κόσμου του Νίκου Νικολαΐδη και ταυτόχρονα μια κατάδυση στις ταινίες του και την προσωπικότητα του μέσα από αυτές. Μέσα από τις σκοτεινές προσωπικές εμμονές του, τις εφιαλτικές φαντασιώσεις και το υγρό κινηματογραφικό σύμπαν του Νικολαΐδη, το "Directing Hell" εισάγει τον θεατή σε έναν μεγάλο κινηματογραφικό κόσμο, αποτελώντας μια ευκαιρία πρώτης γνωριμίας με το έργο του. Δεν είναι τόσο βιογραφικό όσο αναφορικό στη δουλειά του, στις ταινίες του και σε απόψεις που μπορεί να διαφωτίσουν κάποιες πτυχές ή να κάνουν ακόμη πιο μυστήριες κάποιες άλλες.»

Ετσι περιγράφει ο ίδιος ο Χρήστος Χουλιάρας το «Σκηνοθετώντας την Κόλαση», το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρώτη φορά στις Νύχτες Πρεμιέρας, στη συνέχεια στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τώρα βγαίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 21 Μαρτίου για να ξανασυστήσει από την αρχή το έργο του Νίκου Νικολαΐδη, έξι χρόνια μετά το θάνατο του.

2

Μαζί με το ντοκιμαντέρ θα προβάλλονται και τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη, το «Singapore Sling» του 1990, η «Πρωινή Περίπολος» του 1987 και το «Ο Χαμένος τα Παίρνει Ολα» του 2002, σαν ιδανικό συμπλήρωμα σε όποιον θέλει να τις δει ή να τις ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Χρήστου Χουλιάρα στο Flix, διαβάστε αναλυτικά για μια προς μία όλες τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη και δείτε το τρέιλερ του «Σκηνοθετώντας την Κόλαση».


Το «Σκηνοθετώντας την Κόλαση» θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη από τις 21 Μαρτίου στην απογευματινή (18.45) και δεύτερη βραδυνή (21.45) προβολή, ενώ η προβολή των 20.15 θα είναι αφιερωμένη σε μια από τις παραπάνω τρεις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη.

Διαβάστε ακόμη: