Buzz

Adieu Bébel: Οι Γάλλοι αποχαιρετούν τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό υπό τους ήχους του Ενιο Μορικόνε

στα 10

Δείτε το συγκινητικό βίντεο από τον τελευταίο αποχαιρετισμό πολιτικών, σκηνοθετών, ηθοποιών και ολόκληρου του γαλλικού λαού στον μεγάλο τους σταρ.

Adieu Bébel: Οι Γάλλοι αποχαιρετούν τον Ζαν-Πολ Μπελμοντό υπό τους ήχους του Ενιο Μορικόνε

Στις 6 Σεπτεμβρίου, τα νέα έκαναν το γύρο του κόσμου. Χάσαμε άλλον έναν θρύλο. Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του γαλλλικού σινεμά, έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια.

Δείτε κι αυτό: Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Μια ζωή σε φωτογραφίες

Jean Paul

O «Bébel», όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούσαν οι Γάλλοι, αφήνει ένα μεγάλο κενό πίσω του. Με πάνω από 50 χρόνια καριέρας, από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε μυθικές ταινίες του νέου κύμματος, μέχρι τις εμπορικές του κωμωδίες και action movies των 80ς, ήταν ο εθνικός τους σταρ. Επαγγελματίας, εραστής, εφημέριος, μπάτσος, χαφιές, άγγελος. Σε όποιον ρόλο κι αν γλιστρούσε ο Ζαν Πολ-Μπελμοντό έκοβε την ανάσα.

Γιατί πάνω από όλα, ήταν ο πιο ωραίος τρελός.

Belmondo funeral 2

Η κηδεία του δε θα μπορούσε παρά να εκφράζει αυτό τον σεβασμό, την κοινή συγκίνηση, το εθνικό πένθος, τον συλλογικό λαϊκό θρήνο.

Στους κήπους του Μεγάρου των Απομάχων (Les Invalides) συγκεντρώθηκαν χθες όλοι. Πολιτικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και απλοί θαυμαστές του Μπελμοντό - από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, μέχρι τους Ζιλ Λελούς, Ζαν Ντιζαρντέν, Γκιγιόμ Κανέτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Πατρίκ Μπρουέλ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό.

Με την ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Γαλλίας να ερμηνεύει το θρυλικό « Chi Mai », το μουσικό θέμα που έγραψε ο Ενιο Μορικόνε για τον «Επαγγελματία» του Ζορζ Λοντέρ, ξέσπασαν όλοι σε λυγμούς.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο: