Buzz

Η Ρόζαμουντ Πάικ είναι η δημοσιογράφος Μαρί Κόλβιν στο τρέιλερ του «A Private War»

στα 10

Η Ρόζαμουντ Πάικ προσπαθεί να βρεθεί ξανά στα Οσκαρ, αυτή την φορά με ενσκαρκώνοντας μια από τις πιο μάχιμες δημοσιογράφους της γενιάς της.

Η Ρόζαμουντ Πάικ είναι η δημοσιογράφος Μαρί Κόλβιν στο τρέιλερ του «A Private War»

Η βρετανίδα Μαρί Κόλβιν, ήταν μια από τις πιο μάχιμες δημοσιογράφους της εποχής μας. Δουλεύοντας για τους Sunday Times, πήγαινε στις πιο επικίνδυνες περιοχές της υφηλίου για να μεταφέρει, με τον τρόπο που η ίδια μόνο γνώριζε, τον τρόμο και την αγωνία των κατοίκων τους, αλλά και τον παλμό των γεγονότων. Στη Σρι Λάνκα, μετά από μια έκρηξη, έχασε το αριστερό της μάτι αλλά αυτό ποτέ δεν την σταμάτησε να κάνει ρεπορτάζ και να τα βάζει με δικτάτορες και να τυραννικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε ακόμη: H Τζούλια Ρόμπερτς κι ο Λούκας Χέτζες είναι οικογένεια στο «Ben in Back»

a private war 607 H Μαρί Κόλβιν.

Η ζωή αυτής την δυναμικής γυναίκας έγινε ταινία, με τίτλο «A Private War» σε σκηνοθεσία του Μάθιου Χάινμαν, υποψήφιου με Οσκαρ σκηνοθέτη για το ντοκιμαντέρ «Cartel Land», εδώ στην πρώτη του ταινία, και πρωταγωνίστρια την, επίσης υποψήφια με Οσκαρ, Ρόζαμουντ Πάικ. Η ταινία θα επικεντρώνεται στην πιο επικίνδυνη αποστολή της Κόλβιν, στην οποία συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Πολ Κόνροϊ, τον οποίο ερμηνεύει εδώ ο Τζέιμι Ντόρναν, για να ταξιδέψουν μαζί στην πόλη Χομς της Συρίας όπου, το 2012, έχασε την ζωή της όταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος καρφιά έσκασε δίπλα της.

Η οικογένεια της Κόλβιν όμως δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το όλο πρότζεκτ και απομακρύνθηκε από αυτό όταν άρχισαν τα γυρίσματα. Η Πάικ όμως, σε μια συνέντευξή της, δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάτι δόλιο στην ταινία αυτή, αλλά δείχνει την αλήθεια για την ζωή της χωρίς να είναι κάποιο ντοκιμαντέρ.»

Στην ταινία «Α Private War» πρωταγωνιστεί επίσης και ο Στάνλεϊ Τούτσι, και θα κυκλοφορήσει στην Αμερική από τις 2 Νοεμβρίου.


Διαβάστε ακόμη: