Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σύλλας Τζουμέρκας παραδίδει στο 70ό Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Ενα Μανιφέστο για τους Απόξενους»

στα 10

Ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο για την πρεμιέρα του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «A Manifesto for the Un-Communal».

Ο Σύλλας Τζουμέρκας παραδίδει στο 70ό Φεστιβάλ του Λοκάρνο «Ενα Μανιφέστο για τους Απόξενους»

Το «Α Manifesto for the Un-Communal» («Ένα Μανιφέστο για τους Απόξενους») είναι, σύμφωνα με την παραγωγή της ταινίας, ένα 11λεπτο φιλμ που είναι μαζί πολυφωνικό ντοκιμαντέρ, ημερολόγιο και καθαρή προπαγάνδα, εμπνευσμένο από τα τρία απανωτά επίθετα στο στίχο 63 της ραψωδίας Ι’ της Ιλιάδας («ἀφρήτωρ – ἀθέμιστος – ἀνέστιος»). Μοναχές, στρατιώτες, πρόσφυγες, ψαράδες, νοικοκυρές, κορίτσια και αγόρια, περαστικοί, όλοι απόξενοι επί 11 λεπτά - και για μια ζωή - διακηρύσσουν με κέφι και την αντίστοιχη μελαγχολία το υπαρξιακό α-συλλογικό πολεμικό τους μανιφέστο.

Μια παραγωγή Γερμανίας και Ισραήλ, το «Α Manifesto for the Un-Communal» θα προβληθεί στο εκτός διαγωνιστικού τμήμα των ταινιών μικρού μήκους και βρίσκει τον Σύλλα Τζουμέρκα να επιστρέφει στο Λοκάρνο μετά την πρεμιέρα του «A Blast» τον Αύγουστο του 2014.

A Manifesto for the Uncommunal 607

A Manifesto for the Uncommunal 607

Γυρισμένο με iPhone και σε σινεμασκόπ, σε πολλούς τόπους και χώρες (Αθήνα, Βερολίνο, Ρώμη, Oρμπετέλο, Χάιφα, Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ, κ.α.), το «Μανιφέστο για τους Απόξενους» συντέθηκε από τον Σύλλα Τζουμέρκα στο πλαίσιο της σπονδυλωτής ταινίας ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Οut-of-Place, μιας πρωτοβουλίας του Gesher Multicultural Fund για την προώθηση κοινωνικών αλλαγών μέσα από τη δύναμη του ντοκιμαντέρ μικρού φορμά.

Την πρωτότυπη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι drogAtek και το μοντάζ η Κάτριν Ντίτσελ. Συμμετέχουν οι Μαρία Φιλίνη, Γιούλα Μπούνταλη και Αγγελική Παπούλια, ένω συμπληρωματικούς διαλόγους ηχογράφησαν ο σκηνοθέτης Νόαζ Ντέσε και ο Μάκης Παπαδημητρίου.

A Manifesto for the Uncommunal 607

A Manifesto for the Un-Communal / σενάριο, φωτογραφία, σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας / μουσική: drogAtek / μοντάζ: Κάτριν Ντίτσελ / ήχος: Χόλγκερ Λέχμαν, Περσεφόνη Μηλιού, Στέφανος Κωνσταντινίδης / υπεύθυνη πρότζεκτ: Γιάνα Λότζε / παραγωγοί: Σολ Μπόντι, Γκαλ Γκρινσπάν, Ρόι Κέρλαντ, Τζαμίλα Βένσκε. Μια παραγωγή των Green Productions και One Two Films με την υποστήριξη των Medienboard Berlin-Bradenburg, Stiftung ‘Erinnerung, Verantwortung und Zukunft’, Stiftung Deutsch-Israelisches Zukunftsforum, Gesher Multicultural Film Fund, Israel Film Council – Ministry of Culture and Sport / Γερμανία, Ισραήλ 2017, 11min, DCP.

Διαβάστε ακόμη:

A Manifesto for the Uncommunal 607