Buzz

Θόλωσε το μάτι μας! Teaser για το «Red Lights» του Ροντρίγκο Κόρτες

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Buried», επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ που θέλει να παίξει παιχνίδια με το μυαλό μας. Και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να μας κοιτάζει απειλητικά.

Θόλωσε το μάτι μας! Teaser για το «Red Lights» του Ροντρίγκο Κόρτες

Η προηγούμενη ταινία του Ροντρίγκο Κόρτες γυρίστηκε ολόκληρη σε ένα ξύλινο φέρετρο και έφερε πίσω στους παραγωγούς της, καμιά εικοσαριά εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία του πλανήτη.

Η λογική λέει πως το «Red Lights» θα πολλαπλασιάσει την απόδοση της, αφού διαδραματίζεται σε πολύ πιο ευρύχωρα μέρη, έχει περισσότερους από έναν ηθοποιούς και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Μπόμπι ήταν στο μυαλό του Κόρτες απ΄ όταν ξεκίνησε να γράφει το σενάριο, όχι γιατί ήθελε απαραίτητα έναν αναγνωρίσιμο ηθοποιό, αλλά γιατί πίστευε ότι ήταν ο καλύτερος ρόλος για το ρόλο. Οταν ο Ντε Νίρο είπε το ναι, ο Κόρτες ένοιωσε τεράστια έκπληξη. «Ηταν σαν να γράφεις στον Αγιο Βασίλη κι αντί για ένα ζευγάρι κάλτσες, αυτός να σου φέρνει ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο» λέει.

Η ταινία που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του θέλει να εξερευνήσει τους μηχανισμούς της ανθρώπινης αντίληψης και του πως το μυαλό μπορεί να μας παίξει παράξενα παιχνίδια, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της πριν λίγους μήνες, στη Μαδρίτη και το Τορόντο.

«Το φιλμ θέλει να δείξει ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι ένα εργαλείο που μπορείς να εμπιστευθείς απόλυτα, γιατί λέει ψέματα συνεχώς» λέει ο Κόρτες. «Παίζει παιχνίδια μαζί μας κι ακριβώς το ίδιο, σκοπεύει να κάνει και η ταινία».

Το καστ εκτός από τον Ντε Νίρο περιλαμβάνει επίσης την Σιγκούρνι Γουίβερ στον ρόλο μιας ψυχολόγου που προσπαθεί να αποδείξει (δίχως μεγάλη επιτυχία), ότι το μέντιουμ που υποδύεται ο Ντε Νίρο, είναι στην πραγματικότητα απατεώνας.

Ο Σίλιαν Μέρφι είναι ο βοηθός της στο φιλμ, ενώ ηθοποιοί όπως ο Τόμπι Τζόουνς, η Τζόλι Ρίτσαρντσον και η Ελίζαμπεθ Ολσεν κρατούν δεύτερους ρόλους.

Το πρώτο teaser που επικεντρώνει φυσικά στον Ντε Νίρο, δεν αποκαλύπτει και πολλά, πέρα από το ότι «η αλήθεια είναι η πιο επικίνδυνη παραίσθηση», αλλά το θολό μάτι του Ρόμπερτ, αρκεί από μόνο του για να μας τρομάξει.