Δυο ψυχολόγοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι ένα διάσημο μέντιουμ δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινός απατεώνας, μόνο και μόνο για να καταλήξουν σε μερικά μάλλον απροσδόκητα συμπεράσματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πείσεις μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ να κάνουν ουρά για να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία σου. Ο πιο απίθανος είναι, μάλλον, το να θάψεις τον πρωταγωνιστή σου σε ένα κουτί μέσα στην άμμο, αλλά αυτό ακριβώς ήταν που μεταμόρφωσε τον Ροντρίγκο Κόρτες του «Buried» σε ένα από τα πιο hot ονόματα του Χόλιγουντ.

Κι αν η προηγούμενη ταινία του ήταν παρά την παρουσία του Ράιαν Ρέινολντς ως επί το πλείστον ισπανική παραγωγή, το «Red Lights» είναι η πρώτη του απόπειρα στο Χόλιγουντ, παρότι σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα φιλμ που είχε ξεκινήσει να δουλεύει πριν ακόμη ασχοληθεί με το «Buried». Η ιστορία αυτού του μεταφυσικού θρίλερ που φέρνει την Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Σίλιαν Μέρφι αντιμέτωπους με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο προσπαθεί να κοιτάξει τον κόσμο των πνευμάτων με σοβαρότητα κι όχι επιφανειακά.

«Ανέκαθεν με γοήτευαν τα ψυχολογικά άλλοθι που όλοι μας χρησιμοποιούμε, για να μπορούμε να πιστεύουμε μόνο όσα είναι βολικά για εμάς, είτε είμαστε επιστήμονες είτε ταχυδρόμοι» λέει ο Κόρτες για την ιδέα που τον τράβηξε στο «Red Lights». «Το να στήσω ένα ψυχολογικό θρίλερ με μια πλοκή που φέρνει αντιμέτωπο έναν κόσμο επαγγελματιών σκεπτικιστών και αυτών που υποστηρίζουν ότι έχουν αντίληψη πέρα των συνηθισμένων αισθήσεών μας, ήταν κάτι που μου φάνηκε συναρπαστικό. Το φιλμ εξερευνά το μηχανισμό της αντίληψης του ανθρώπινου μυαλού, έναν μηχανισμό που χειρίζονται αριστοτεχνικά οι ταχυδακτυλουργοί, και φέρνει αντιμέτωπα τα πιστεύω με την κατανόηση, την επιστήμη με τη μαγεία, τη λογική με την πίστη. Είναι μια ταινία για το μεταφυσικό με μια πολύ επιστημονική προσέγγιση στο genre και με μια 'αυστηρότητα', σχεδόν χειροπιαστή».

Η αν τα παραπάνω σας φαίνονται κάπως μπερδεμένα, ρίξτε απλά μια ματιά στο ύφος του Ντε Νίρο στη φωτογραφία: «Are you talking to me, ghost?»