Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 71o φεστιβάλ Βερολίνου, θα γίνει online!

στα 10

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση να μην έχει έρθει ακόμη, αλλά το νέο μοιάζει επιβεβαιωμένο.

Flix Team
Το 71o φεστιβάλ Βερολίνου, θα γίνει online!

Ενώ η Γερμανία μπήκε σήμερα σε πιο σκληρό lockdown καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται θεαματικά, η αβεβαιότητα για την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ Βερολίνου, έγινε πλέον βεβαιότητα: H Berlinale ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου, αλλά τώρα θα γίνει κι αυτή σε δύο φάσεις. Στις αρχές Μαρτίου το διαγωνιστικό του τμήμα θα διεξαχθεί online, όπως και το European Film Market. Στις αρχές Ιουνίου ένα μίνι φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην πόλη, κανονικά σε κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα, η Berlinale σχεδίαζε να μεταφέρει την φετινή της διοργάνωση τον Απρίλιο, αλλά η αβεβαιότητα για τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε, έκανε την κυβέρνηση, που αποτελεί έναν από τους βασικούς χρηματοδότες του φεστιβάλ (το μπάτζετ του οποίου φτάνει τα 27 εκατομμύρια ευρώ), διστακτική να υποστηρίξει αυτό το σενάριο. Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, η έξοδος του «No Time to Die» τον Απρίλιο, έκανε επίσης διστακτικούς και τους αιθουσάρχες της πόλης στο να συνεργαστούν με το φεστιβάλ.

Τα παραπάνω νέα δημοσίευσε το Variety και παρ΄ότι το φεστιβάλ δεν τα επιβεβαίωσε, ένας εκπρόσωπός του είπε απλώς πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις πριν το τέλος της εβδομάδας. Οι οποίες κάτι μας λέει, ότι θα επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.

Δείτε ακόμα: Αβεβαιότητα στον ορίζοντα για το 71o Φεστιβάλ Βερολίνου