Φεστιβάλ / Βραβεία

H 66η Berlinale στην αφετηρία

στα 10

Οι αρκούδες, συγνώμη οι ταινίες του φεστιβάλ είναι έτοιμες να κατακλύσουν στο Βερολίνο! Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που κουβεντιάζουμε πριν το φεστιβάλ πάρει μπρος!

Flix Team
H 66η Berlinale στην αφετηρία

Οι αφίσες: Περισσότερες από μία, οι φετινές αφίσες βρίσκουν μια αξιαγάπητη αρκούδα να περιπλανιέται στους άδειος δρόμους του Βερολίνου, να βγαίνει από το μετρό, να ποζάρει στις στέγες της πόλης. Σχεδιασμένες από το δημιουργικό γραφείο Velvet Creative Office Agency, μας αρέσουν πολύ.

berlinale 2016 poster 607

berlinale 2016 poster 607

berlinale 2016 poster 607

berlinale 2016 poster 607

berlinale 2016 poster 607

berlinale 2016 poster 607

Η Μέριλ Στριπ. Και η κριτική της επιτροπή είναι φυσικά ήδη εδώ! Ο Κλάιβ Οουεν, ο γερμανός ηθοποιός Λαρς Εϊντινγκερ («Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία»), η Ιταλίδα ηθοποιό Aλμπα Ρορβάχερ («Τα Θαύματα», «Είμαι ο Ερωτας»), ο Αγγλο κριτικό κινηματογράφου Νικ Τζέιμς (συνεργάτης του περιοδικού «Sight and Sound» και του BFI), η Πολωνή σκηνοθέτης Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα (νικήτρια της περσινής Berlinale με το «Body») και τη Γαλλίδα φωτογράφος Μπριζίτ Λακόμπ, είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για τα βραβεία.

berlinale 2016 jury 607

berlinale 2016 jury 607

berlinale 2016 jury 607

berlinale 2016 jury 607

Οι διάρκειες των ταινιών. Αν η «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου σας φάνηκε να τραβάει σε μάκρος, τότε η φετινή Berlinale δεν είναι για εσάς. Μερικές από τις ταινίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει μοντάζ. Το «A Lullaby to the Sorrowful Mystery» του Φιλιππινέζου Λαβ Ντίαζ διαρκεί 485 λεπτά, αλλά είναι η ταινία της Ούλρικε Οτινγκερ στο Forum που κερδίζει το βραβείο του φιλμ με την μεγαλύτερη διάρκεια αφού κρατά 709 ολόκληρα λεπτά. Ναι αυτό σημαίνει μια δωδεκάωρη προβολή. Ξεχάστε την υπόλοιπη ζωή σας για μια μέρα...

A Lullaby to the Sorrowful Mystery 607

Οι πρόσφυγες. Περισσότεροι από 80.000 πρόσφυγες έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο στο Βερολίνο και το φεστιβάλ δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Κάποιοι από αυτού θα δουλέψουν για την Berlinale ως interns, ενώ η διργάνωση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση χρημάτων και την πρόσβασή τους σε κάποιες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

berlinale 2016 refugees 607

Τα food trucks. Ηρθαν για πρώτη φορά στις παρυφές του Berlinale Palast ως μέρος του προγράμματος Culinary Cinema και φυσικά έμειναν. Προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσεις στο χέρι μια νόστιμη μερίδα φαγητό μετά από μια ταινία, αποτελούν σχεδόν εξίσου ικανό λόγο να έρθεις στο φεστιβάλ, όσο και οι ταινίες.

berlinale 2016 food trucks dieter 607 O επικεφαλής του φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ και τα food trucks

Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι, καθώς σήμερα το φεστιβάλ ξεκινά με το «Χαίρε, Καίσαρ!» των Αδελφών Κοέν. Μείνετε συντονισμένοι για όλα όσα θα συμβούν, για όλα όσα πρέπει να ξέρετε και φυσικά κριτικές για όλες τις ταινίες που θα δούμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμα: