Φεστιβάλ / Βραβεία

61o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέρα 7η: Τι να δείτε σήμερα

στα 10

Τόσος λίγος χρόνος, τόσες πολλές (καλές) ταινίες. Το Flix σας προτείνει τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε για κάθε μέρα του online φεστιβάλ.

Flix Team
61o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέρα 7η: Τι να δείτε σήμερα

Παιδιά ρομπότ, ανώνυμα ζώα, η gig economy στην πιο ευφάνταστη εκδοχή της, να μερικές από τις ιστορίες που σας περιμένουν σήμερα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονικης.

Πώς βλέπουμε φέτος ταινίες στο Φεστιβάλ; Μάθετε όλα όσα πρέπει στον ειδικό οδηγό του Flix με οδηγίες χρήσης για τις online προβολές και τα ειδικά πακέτα εισιτηρίων

Και ανάμεσα στις ταινίες που προβάλλονται online, σήμερα και μια παγκόσμια πρεμιέρα, το χαμηλότονο, αλλά ουσιαστικό «Θάνατος στους Δρόμους» που αξίζει να ανακλύψετε.


Ποιος είπε ότι φέτος δεν θα μιλάμε μετά την προβολή για τις ταινίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης; | Οι αναγνώστες του Flix βλέπουν το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - και γράφουν τις δικές τους κριτικές. Ολες οι πληροφορίες εδώ.


kala azar 607

Κala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου / Διεθνές Διαγωνιστικό

Η τελετουργική επαγγελματική ρουτίνα ενός ζευγαριού, το οποίο αποτεφρώνει πτώματα ζώων, περισυλλέγοντάς τα είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε αφότου έχουν χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από διερχόμενα οχήματα, διαταράσσεται εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκαλούν οι ίδιοι.

The Trouble of Being Born 607

Το Πρόβλημα του να Ερχεσαι στον Κόσμο (The Trouble of Being Born) της Σάντρα Βόλνερ / Ανοιχτοί Ορίζοντες Another Take

Η Έλι, ένα ανδροειδές σε σώμα μικρού κοριτσιού, ζει με έναν άνδρα που αποκαλεί «πατέρα», με τον οποίο έχει προγραμματιστεί να μοιράζεται κοινές αναμνήσεις. Μια ράθυμη καλοκαιρινή βραδιά, η Έλι θα ακολουθήσει μια τρεμάμενη ηχώ που την καλεί στο δάσος. Καθώς βυθιζόμαστε σε έναν ονειρικό κόσμο, φτιαγμένο από γρίφους και κενά, η απόλυτη εξουσία της μνήμης αμφισβητείται ανοιχτά. Στερημένος από τον θεμέλιο λίθο της ταυτότητάς του, ο άνθρωπος δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί στο χάος της απουσίας κάθε νοήματος.

Death on the Streets 607

Ο Θάνατος στους Δρόμους (Death on the Streets) του Γιόχαν Κάρλσεν / Διεθνές Διαγωνιστικό Εκτός Συναγωνισμού

Όπως οι περισσότεροι αγρότες στις ΗΠΑ σήμερα, ο Κερτ έχει μείνει χωρίς δουλειά, αδυνατώντας να φροντίσει την οικογένειά του. Σε μια απόπειρα να ξεφύγει από την αίσθηση κενού και απελπισίας που τον καταπνίγει, ξεκινά ένα μοναχικό ταξίδι περιπλάνησης, αναζητώντας τον χαμένο του αυτοσεβασμό. Ένα υπαρξιακό οδοιπορικό που ψηλαφεί την καρδιά της αμερικανικής ενδοχώρας, αντιπαραβάλλοντας τις φανταχτερές υποσχέσεις του παρελθόντος με τη σκληρή πραγματικότητα ενός ξεθωριασμένου Ονείρου.

Anonymous Animals

Ανώνυμα Ζώα (Anonymous Animals) του Μπατίστ Ρουβέρ / Round Midnight

Σε ένα τοπίο αποσύνθεσης και παρακμής, τυλιγμένο σε μια ζοφερή ομίχλη, η ισορροπία δυνάμεων έχει αντιστραφεί. Αυτοί που έχουν το πάνω χέρι είναι τα ανθρωπόμορφα ζώα, που μιμούνται όλες τις ανθρώπινες τακτικές επιβολής και κυριαρχίας. Λειτουργούνως κυνηγοί και εκμεταλλευτές, εξασκώντας «απάνθρωπη» βία στους αβοήθητους ανθρώπους, τους οποίους αντιμετωπίζουνσαν ανώνυμες φιγούρες που δεν διαφέρουν η μία από την άλλη. Βυθισμένη σε ένα καθεστώς σιωπής, αυτή η αλλόκοσμη παραβολή για την ανθρώπινη λεηλασία της φύσης, πλάθει μια αύρα αρχέγονου μυστηρίου.

lapsis 607

Lapsis του Νόα Χάτον / Ανοιχτοί Ορίζοντες, Another Take

Σε ένα ρετροφουτουριστικό παρόν, ο Ρέι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, παλεύοντας να προσφέρει στον ασθενή αδερφό του τη θεραπεία που χρειάζεται.Δίχως άλλες επιλογές, δελεάζεται από μια σκιώδη δουλειά, στην οποία θα απλώνει καλώδια στο δάσος, για λογαριασμό μιας πολυεθνικής νέων τεχνολογιών. Όταν εισπράττει μια μυστηριώδη –αν και όχι αδικαιολόγητη– εχθρότητα από τους συναδέλφους του, ο Ρέι καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και στα θύματα της εκμετάλλευσης. Ένα εργατικό μανιφέστο επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένο με νότες κωμικού παραλόγου, που κατακεραυνώνει την εταιρική απληστία.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς