Φεστιβάλ / Βραβεία

To 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει τις ταινίες σας

στα 10

Για δέκατη χρονιά φέτος, το συναρπαστικό Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας σας καλεί να υποβάλετε τις δικές σας ταινίες.

Flix Team
To 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας περιμένει τις ταινίες σας

Μια από τις πιο συναρπαστικές και ζωντανές κινηματογραφικές διοργανώσεις της πόλης, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας κλείνει φέτος τα δέκα του χρόνια και για άλλη μια φορά σάς ζητά να γίνετε μέρος του.

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest συνεχίζει την εξερεύνηση του κόσμου μέσα από τον εθνογραφικό φακό. Για την επόμενη, επετειακή διοργάνωσή του, το φεστιβάλ αναζητά ταινίες που παρατηρούν, αφουγκράζονται και στοχάζονται τους πολιτισμούς του κόσμου και την ανθρώπινη κατάσταση, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις θεωρίες της ανθρωπολογίας και της εθνογραφίας.

Διαβάστε ακόμη: 20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες που χρησιμοποιούν οπτικοακουστικά μέσα για την έρευνά τους, αλλά και σε σκηνοθέτες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής. Αναζητάμε εθνογραφικά ντοκιμαντέρ και ανθρωπολογικές ταινίες, όπως και έργα που υπερβαίνουν με δημιουργικό τρόπο τα όρια (των συμβατικών προδιαγραφών) των συγκεκριμένων ειδών. Η πρόσκληση αυτή αφορά και ταινίες σπουδαστών που έγιναν ως μέρος των πτυχιακών τους εργασιών ή μέσα στο πλαίσιο άλλων πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Κατάλληλες θεωρούνται οι ταινίες που έχουν γυριστεί από το 2017 και μετά. Οι ταινίες μπορούν να υποβληθούν σε μία από τις τέσσερις ανοιχτές ενότητες: Φοιτητικές Ταινίες, Πανόραμα, Κινηματογραφικοί Πειραματισμοί στην Εθνογραφία και Θεματική Ενότητα, η οποία φέτος έχει τον τίτλο «Εξευγενισμός υπό αμφισβήτηση σε καιρούς αλλαγών: από την κοινωνική οικονομία στην επιθετική αστική ανάπτυξη». Περισσότερα για τις ενότητες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019, και η τελική ημερομηνία υποβολής ταινιών είναι η 31η Μαΐου. Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Tags: ethnofest