Φεστιβάλ / Βραβεία

20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

στα 10

Ολοκλήρωθηκε το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας και πριν δώσει τη σκυτάλη στη Θεσσαλονίκη βράβευσε τις ταινίες που διαγωνίζονταν για τα βραβεία της κριτικής επιτροπής και το βραβείο κοινού.

Flix Team
20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Με την απονομή των βραβείων του ολοκλήρωθηκε το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο συνεχίζει στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 17 Απριλίου. Η τελετή λήξης προηγήθηκε της προβολής της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) του Ρεμί Μπεζανσόν, που θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 9 Μαΐου 2019 σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Την ταινία παρουσιάσαν ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν και σεναριογράφος Νταβίντ Φενκινός - με τον τελευταίο να εκτελεί και χρέη Προέδρου της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

Duelles 607

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα και Νταβίντ Φενκινός απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο» (Duelles) του Ολιβιέ Μασέ- Ντεπάς. Η κριτική επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Αγάπη Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπος της NOVA, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο των Danaos Films & Seven Films, εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα.

Le Grand Bain

Βραβείο Κοινού Fischer 2019

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι tτο «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς. O Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λοράν Ντελμουλί ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τον εκπρόσωπο της Spentzos Φιλμ, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, για την απονομή του βραβείου. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Γαλλόφωνο 607