Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Net 607

Το Δίχτυ (The Net) του Κιμ Κι - Ντουκ

Ο Ναμ, ένας φτωχός, φιλήσυχος ψαράς στη Βόρεια Κορέα, ζει σε μια από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη των συνόρων με τη Νότια Κορέα, και τα νερά στα οποία απλώνει καθημερινά τα δίχτυα του είναι μια εν δυνάμει εμπόλεμη ζώνη ανάμεσα στα δύο κράτη ενός διχασμένου επί δεκαετίες λαού. Η βάρκα του είναι το μοναδικό μέσο βιοπορισμού που διαθέτει γι’ αυτόν και την οικογένεια του και ζει μία ήρεμη κι ευτυχισμένη για τα δικά του δεδομένα ζωή, έστω κι αν η τρώγλη στην οποία κατοικεί και στην οποία δεσπόζει στρατηγικά και ειρωνικά μια τεράστια αφίσα των Κιμ Ιλ Σονγκ και Κιμ Τζογκ Ιλ φαντάζει στο θεατή ως άλλη μια απόδειξη της εξαθλίωσης στο απομονωμένο διεθνώς σοσιαλιστικό καθεστώς. Ολα θα ανατραπούν μοιραία, ωστόσο, όταν το δίχτυ του πιαστεί στην προπέλα της βάρκας του και το θαλάσσιο ρεύμα τον μεταφέρει αβοήθητο και παρά τη θέλησή του στο νότιο άκρο της κορεατικής χερσονήσου. Εκεί οι αρχές της χώρας θα τον αντιμετωπίσουν ως κατάσκοπο του εχθρού, θα τον υποβάλλουν σε ανακρίσεις και θα προσπαθήσουν να τον προσηλυτίσουν στον καπιταλιστικό τρόπο ζωής παρά τις έντονες κι απέλπιδες διαμαρτυρίες του να γυρίσει στην πατρίδα του και την οικογένειά του.

O Κιμ Κι-Ντουκ επιστρέφει με ένα συνεπές μέσα στην ασυνέπειά του, πολιτικό θρίλερ με φόντο την ταραγμένη κορεατική χερσόνησο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

john wick 3 607

John Wick: Κεφάλαιο 3 (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Τρίτη καταιγιστική -όνομα και πράγμα- περιπέτεια για τον Τζον Γουίκ. Το ίδιο, ίσως και λίγο περισσότερο, εντυπωσιακή, ποπ και καλτ με τις προηγούμενες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

snow white and the huntsman

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός (Snow White and the Huntsman) του Ρούπερτ Σάντερς

Κλεισμένη εδώ και δέκα χρόνια σε ένα κελί του πύργου που κάποτε υπήρξε το σπίτι της, η πριγκίπισσα Χιονάτη το σκάει τελικά από τα χέρια της σατανικής βασίλισσας Ραβένα, που έχοντας ήδη σκοτώσει τον πατέρα της αποφασίζει, υπακούοντας στις προσταγές της μαύρης μαγείας που την τρέφει και του ζωντανού καθρέφτη που την συμβουλεύει, να φάει την καρδιά της προκείμενου να μείνει για πάντα νέα και όμορφη. Αγνοεί όμως ότι στο σκοτεινό (παραισθησιογόνο) δάσος, την περιμένει η ενσάρκωση των χειρότερων φόβων της κι ότι στο κατόπι της, η Ραβένα θα στείλει, με απειλές και κούφιες υποσχέσεις, έναν σκληρό (μα στ' αλήθεια συναισθηματικά τραυματισμένο) κυνηγό, για να τη φέρει πίσω...

Μια ενήλικη ανάγνωση του κλασσικού παραμυθιού με την Σαρλίζ Θερόν να κλέβει την παράσταση και το σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς να χρίζεται «οραματιστής». Αν μόνο η ταινία δεν παγιδευόταν στα σεναριακά αδιέξοδα ενός blockbuster που θέλει να τους κρατήσει όλους ευχαριστημένους... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

ελα να σου πω

Ελα να σου πω... της Κατερίνας Φιλιώτου

Ο Γιάννης και η Σοφία είναι παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια. Η ζωή τους κυλά ήρεμα, ώσπου συμβαίνει κάτι που ταράζει τα νερά...

Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Νήμα 607

Νήμα του The Boy

Το «Νήμα» είναι μια ταινία κόκκινη. Ακολουθεί τη διαρκή ροή του αίματος από μια μάνα στο παιδί της. Πασαλείβεται με το αίμα της επίμονης, σαδιστικής κακοποίησης. Βάζει στο κέντρο της μια ηρωίδα της αντίστασης, την Κόκκινη. Κυρίως, ανεβάζει την αντίληψη των αισθήσεων στο κόκκινο, χαράζεται από πάθος κατακόκκινο, τραβιέται στη συστολή και κοκκινίζει. Είναι μια ταινία για ένα γιο και μια μητέρα κι ένα γιο χωρίς μητέρα, χωρισμένη στα δυο. Με την υπογραφή όχι του Αλέξανδρου Βούλγαρη, αλλά του The Boy, μια και το δικό του σύμπαν έρχεται να συμπληρώσει.

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης έχει αφήσει πολλά χρόνια πίσω το «Ροζ». Ο The Boy κάνει μια ταινία κόκκινη, θαρραλέα, εγκεφαλική και, κατά στιγμές, υπέροχα τρυφερή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo