Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Summer 1993

Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι (Summer 1993) της Κάρλα Σιμόν

Καθώς οι συγγενείς της τακτοποιούν τα πράγματα της 6χρονης Φρίντα αδειάζοντας το διαμέρισμα της αποθανούσας μητέρας της, εκείνη, έξω στον δρόμο, χαζεύει μαζί με άλλα παιδιά τα πυροτεχνήματα πάνω από τη γειτονιά. Προφανώς είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει τόσα απαστράπτοντα φώτα στον ουρανό, αν κρίνουμε από την απορία και τον θαυμασμό που ζωγραφίζονται στο βλέμμα της.

Η νεόκοπη Κάρλα Σιμόν δραματοποιεί σημαδιακές στιγμές των παιδικών της χρόνων σε ένα «Καλοκαίρι» πράγματι αξέχαστο. Δύο βραβεία στην Berlinale, τρία Goya από την Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Kidman Destroyer MAIN

Destroyer της Καρίν Κουσάμα

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ, έλαβε μέρος σε μια μυστική αποστολή, με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

H αγνώριστη - και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα - Νικόλ Κίντμαν, κλέβει την παράσταση σε αυτό το υπερβολικά σκοτεινό, αστυνομικό δράμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

The Current War

Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) του Αλφόνσο Γκομέζ - Ρεγιόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα, αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διαμάχης του εφευρέτη Τόμας Εντισον και του επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (με την κομβική παρεμβολή και του Νίκολα Τέσλα) για το ποιος εφηύρε το φως - ή, πιο σωστά, την πατέντα της ηλεκτροδότησης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Εντιστον ήταν πιουρίστας, επιστήμονας κι ασυμβίβαστος και βρήκε τον τρόπο να παρέχει συνεχές ρεύμα (ασφαλές, αλλά ακριβό). Ο Γουέστινγκχαουζ ανταγωνιστκός, επίμονος, έξυπνος μπήκε στη μάχη προτείνοντας το φθηνότερο εναλλασσόμενο. Και οι δύο ευφυείς οραματιστές, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό, και οι δύο αδίστακτοι. Ποιος κέρδισε και με τι τίμημα;

Είναι άξιο απορίας γιατί μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, λουσμένη από το φως τόσο λαμπερών πρωταγωνιστών, καταλήγει ως ένα δράμα εποχής χαμηλής τάσης που δεν μετασχηματίζεται ποτέ σε κάτι συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Downton Abbey: A New Era

Ο Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχη (Downton Abbey: A New Era) του Σάιμον Κέρτις

Η ταινία, ένα μόλις χρόνο μετά την επίσκεψη του Βασιλιά στα μαλακά χαλιά της οικίας των Κρόλεϊ, ξεκινά μ' ένα γάμο των κατωτέρων τάξεων: ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται εκεί, μαζί, για να γιορτάσει, να αποδεχτεί και να καλωσορίσει τους «επαγγελματίες» στην αγκάλη της. Και τελειώνει με μια αριστοκρατική κηδεία, που βάζει τελεία στον κόσμο «όπως τον ξέραμε», για την ακρίβεια όπως τον ήξερε η βρετανική ανώτερη τάξη, αλλά κι ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία που, σε λίγο, θα πάψει να είναι τόσο μεγάλη.

Δεύτερη ταινία για το «Downton Abbey», λιγότερο φλεγματική από τη σειρά, πιο απολαυστική από την πρώτη ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Nova Cinema 1

κινέττα main

Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου

Κινέττα. Θέρετρο εκτός σεζόν. Ενας μυστικός αστυνομικός παθιασμένος με τ’αυτοκίνητα, τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που διεξάχθηκαν πρόσφατα στην περιοχή. Επιστρατεύει τη βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου, ενός μοναχικού τύπου που κάνει βιντεοσκοπήσεις, και μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, η οποία υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, κάτω από τη σχολαστική -αν και αμφιβόλου επιστημονικής πρόθεσης- σκηνοθεσία του αστυνομικού. Ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα, ενώ ο αστυνομικός ερωτεύεται το νέο μοντέλο της BMW. Η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στο ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα. Δεν ξέρουμε τίποτ’ άλλο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε καν τα ονόματά τους. Θα εξαφανιστούν με το πρώτο κύμα των παραθεριστών.

To ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου που ακολούθησε την συνσκηνοθεσία στο «Ο Καλύτερος Μου Φίλος» με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συμμετοχή στο Forum του Διεθνους Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the whaler boy 607

Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler Boy) του Φίλιπ Γιούριεφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντεμπούτο, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - μια ιστορία που θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει στις ευκολίες μιας τυπικής ταινίας ενηλικίωσης, ή μιας «εξωτικής εθνογραφίας», βρίσκει τον απόλυτα σωστό τόνο και ύφος και μεγεθύνει το «μικρό» της περιεχόμενο σε κάτι μεγαλύτερο, ουσιώδες, τρυφερό κι αστείο και συναισθηματικά δυνατό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς